Cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO, pe platforma fostei Fabrici de Bere Rahova VIDEO

de:
09 apr. 2019
0 Afișari
Cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO, pe platforma fostei Fabrici de Bere Rahova VIDEO

Exerciţiile au loc pe platforma fostei Fabrici de Bere Rahova.

Misiunile sunt derulate de echipaje de salvatori din ISU Bucureşti-Ilfov, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani (USISU), echipa naţionala de căutare-salvare din Ungaria şi Clubul Câinilor Utilitari.

Vigorous Warrior 19 – VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, se desfăşoară în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente -terestră (activităţi care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu „Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră). Componenta practică a exerciţiului (LIVEX) se desfăşoară între 7 şi 12 aprilie, la Centrul de Instruire din Cincu, ultima zi fiind dedicată vizitatorilor.

https://www.facebook.com/ArmataRo/videos/413306845895102/?t=0

Secvenţa acţională a exerciţiului VW19 se va desfăşura în mai multe zone din Bucureşti, în zilele de 11 şi 12 aprilie, şi are ca scop acţiunea coerentă şi combinată a entităţilor medicale militare şi civile, atât naţionale cât şi multinaţionale. Acţiunea se va desfăşura în cooperare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ,,Dr. Carol Davila”.

Scopul exerciţiului VW19 îl reprezintă, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN) instruirea în comun în vederea acordării suportului medical multinaţional în operaţiile desfăşurate de NATO. Astfel, se exersează procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creşterii nivelului de pregătire şi răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea şi încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe bază de tehnologie în acest domeniu.

La exerciţiul medical întrunit multi-nivel şi multinaţional al NATO, organizat de Statul Major al Apărării în colaborare cu Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale şi Centrul de Excelenţă NATO pentru Medicină Militară, vor lua parte reprezentanţi din 38 de naţiuni, majoritatea fiind membre ale NATO. De asemenea, VW19 va avea şi o componentă civilă, în cadrul căreia vor participa 10 organizaţii diferite.

Cookies