Cel mai mare elefant preistoric, expus la Muzeul Antipa

de:
10 dec. 2010
34 Afișari
Cel mai mare elefant preistoric, expus la Muzeul Antipa

Muzeul Antipa, renovat pentru prima dată în 100 de ani, va fi deschis vizitatorilor din februarie 2011. Bucureştenii şi turiştii vor vedea în noul muzeu fosile reconstituite, plasme pe care vor fi proiectate filme 3D, o copie fidelă a unei peşteri de 11 metri lungime, peşti din Marea Neagră aşezaţi în dioramele inventate de dr. Grigore Antipa. Toate vor fi aranjate în 16 săli, scrie adevarul.ro.

„Una dintre cele mai spectaculoase piese este acel strămoş al elefantului descoperit în Moldova, în anul 1894, denumit Deinotherium Gigantissimum, ceea ce înseamnă „animal înspăimântător” şi care va întâmpina publicul la parter, în locul cel mai vizibil”, a spus directorul Muzeului Antipa, Ioana Matache.

Costul total al lucrărilor de renovare a Muzeului, fără TVA, se ridică la 10, 9 milioane de euro. Expoziţia se va întinde pe trei nivele, demisol, parter şi etaj, iar pentru informarea vizitatorilor vor fi amplasate 66 de ecrane infotouch, în care vor fi afişate date despre fiecare exponat. Biletul de intrare la Muzeul Antipa va costa 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Cookies