LA MINE-N CARTIER

Cum va arăta cel mai mare bazin olimpic

Bazinul olimpic acoperit va fi dezvoltat de statul român cu un buget de 37 de milioane de lei şi realizat prin Compania Naţională de Investiţii.

Firma Construcţii Erbaşu a câştigat, în septembrie 2009, contractul de construcţie a bazinului. Iniţial, proiectul ar fi trebuit să fie gata în 12 luni de la începerea lucrărilor.

Elisabeta Lipă, preşedinta Clubului Sportiv Dinamo, a declarat că lucrările vor mai dura probabil doi ani, notează gândul.

Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice va fi lung de 50 de metri şi lat de 25 de metri, iar adâncimea maximă va fi de 2 metri. Bazinul de antrenament va avea lungimea de 25 de metri şi lăţimea de 12,5 metri, cu adâncimi cuprinse între 1,2 şi 1,6 metri.

Clădirea care va cuprinde bazinul olimpic va avea trei etaje şi subsol, potrivit Primăriei Sectorului 2, care a emis autorizaţia de construcţie la începutul anului 2011.

Elisabeta Lipă a infirmat informaţia vehiculată zilele trecute, potrivit căreia stadionul Dinamo va fi demolat, iar în locul lui se va clădi altul nou. Fosta campioană olimpică la canotaj a precizat că nu există nici măcar un proiect în acest sens, ci doar o dorinţă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button