ȘTIRI

Cel mai mare aqua park din țară s-a deschis „pe șest”, fără tobogane: nu au autorizație. VIDEO

Oficialii Magic World Developments, compania care controlează şi operează La Plaja Acua Park, au cedat presiunilor bucureştenilor care aşteptau să îşi petreacă ziua liberă în cel mai mare parc acvatic din România şi au deschis aqua parcul pentru public, din 15 august. Biletul costă, în actualele condiții, 30 de lei, iar copiii sub 3 ani au acces gratuit.

După ce au anunţat că vor amâna, cu câteva zile, deschiderea oficială, programată pe 14 august, reprezentanţii La Plaja Acua Park au fost luaţi cu asalt de fanii bucureşteni care au ajuns la porţile aqua parcului, de Sf. Maria, pentru a se bălăci în cea mai mare locaţie de acest gen din Capitală. Aventurierii care sperau să testeze echipamentele extreme au rămas dezamăgiţi pentru că autorităţile nu au dat încă undă verde funcţionării toboganelor. Toate atracţiile, cu excepţia toboganelor – cele mai aşteptate echipamente de distracţie -, au putut fi testate în voie de curioşi. Pentru că nu au avut acces la tobogane, clienţii au plătit mai puţin pentru a avea acces în parcul acvatic. 

„Noi am început să primim clienţi în parc, încă de Sf. Maria, fiindcă exista cerere mare şi nu îi puteam trimite acasă pe doritori. După ce vom obţine şi ultima autorizaţie pentru tobogane vom realiza marea inaugurare. Deocamdată, cine vine la parc, are parte de tarife promoţionale (aproape jumătate din preţurile anunţate iniţial) şi are acces la toate piscinele, zonele de plajă şi atracţiile pentru copii. Nu este nimic oficial. Este un serviciu funcţional pentru clienţii care vin la locaţie. Urmează să primim documentul pentru tobogane zilele astea. Până nu obţinem autorizaţia, accesul la tobogane este interzis, chiar dacă acestea sunt funcţionale de peste o lună de zile trebuie să aşteptăm avizele necesare. Până atunci, oamenii se pot bucura de restul atracţiilor”, a declarat, exclusiv pentru B365.ro, Cătălina Alexandra Ion, PR Executive la Divertiland Park.

Iată cum va arăta, însă, distracția pe tobogane:

Prețuri în funcție de înălțime

Preţurile pentru accesul în parc variază între 40 şi 70 lei de persoană. Aceste tarife vor fi valabile odată cu inaugurarea oficială a parcului de distracţii. De luni până joi, inclusiv, adulţii şi copiii mai mari de 1,2 metri vor plăti 50 lei fiecare pentru a intra în parcul acvatic, în timpul săptămânii, iar copiii cu înălţimea mai mică de 1,2 m vor plăti 40 lei. Programul after-work din timpul săptămânii, valabil de luni până joi, între orele 18.00 – 22.00, permite accesul în parcul de distracţii La Plaja Acua Park cu 40 lei de persoană. Vinerea, sâmbăta şi duminica, adulţii plătesc 70 lei pentru a intra în parc, iar pentru copiii mai scunzi de 1,2 metri părinţii vor plăti câte 50 lei pentru fiecare minor. Programul after-work din week-end, valabil vinerea, sâmbăta şi duminica, între orele 18.00 – 22.00, presupune accesul în La Plaja cu 60 lei de persoană. Studenţii vor plăti în timpul săptămânii 45 lei fiecare şi 55 lei de persoană, de vineri până duminică. Familiile care au mai mult de doi copii vor beneficia de reducere de 50% pentru accesul copiilor, în orice zi a săptămânii.

Tarifele includ câteva servicii gratuite precum: colacii de salvare, parcarea privată şi securizată, accesul la cele 500 de vestiare, şezlonguri şi umbrele.

27 de tobogane disponibile 12 ore pe zi

La Plaja Acua Park are 27 de tobogane, printre care și Kilimanjaro, Inner-Tube, Superbowl, Boomerango, toboganul de cursă multi-bandă, special pregătite pentru amatorii de senzaţii tari. Toboganele vor fi deschise pentru vizitatori până la ora 21.00. Acestea vor putea fi testate de clienţi doar după ce autorităţile vor elibera autorizaţiile de funcţionare necesare.

Până la eliberarea autorizaţiilor pentru tobogane, clienții se vor putea distra la piscina cu valuri, care produce, la fiecare 2,5 secunde, valuri de diferite mărimi şi recreează atmosfera unei insule tropicale. Parcul mai este parcurs şi de un Râu Leneş, care îi va purta alene, pe o distanţă de 500 metri, pe clienţii care vor să se relaxeze pe saltele. Lazy River (n.red – Râul Leneş) are în centru şi o cetate a ploii, care este echipată ca un labirint al distracţiei pentru copii.

Tot pentru copii mai există şi zona de joacă Hippo, care este prevăzută cu 21 de elemente individuale precum tunuri şi pistoale cu apă, dușuri şi tâșnitoare, toate în diferite forme, culori și dimensiuni.

În water park mai sunt 20 cabane private VIP Birds of Africa. Acestea se adresează celor care vor să aibă parte de intimitate şi servicii extra: servire din partea personalului, mini-frigider, masă, scaune, prosoape, şezlonguri şi wi-fi.

Plaja cu nisip din parcul acvatic are o suprafaţă de 3.000 mp şi cuprinde restaurante, snack baruri, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri şi terenuri de volei de plajă.

Parcul La Plaja se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 42.000 de mp, incluzând cele 842 de locuri de parcare, şi are o capacitate maximă de 7.000 de vizitatori zilnic.

Parcul acvatic în aer liber va fi deschis zilnic, între orele 9.00 – 22.00. În funcție de cerințele publicului, programul aqua parcului poate fi extins.

Pentru a facilita accesul doritorilor la hiperparcul de distracţii, dezvoltatorii intenţionează să introducă, din 2013, o staţie de tren, Halta Sabarul, care să facă legătura între Gara de Nord şi Divertiland, dar şi să solicite prelungirea liniilor de autobuze RATB 137 și 236 pentru a facilita accesul vizitatorilor la parc. Până atunci, însă, transportul clienților va fi asigurat cu cinci autocare sau microbuze, în funcție de numărul de vizitatori. Aceste mijloace de transport vor circula distanță de 30 minute și vor face legătura între stația de metrou Păcii și Divertiland.

În total, în parc lucrează 210 persoane, dintre care 70 de salvamari.

Alimentele și băuturile din afara parcului sunt interzise

Dacă inițial anunțaseră că intenționează să le permită clienților accesul cu mâncare și băuturi din exterior, regulamentul stabilit de companie la inaugurarea parcului acvatic nu mai permite accesul cu alimente și băuturi cumpărate din afara Divertiland. În schimb, clienții pot cumpăra mâncare, băuturi răcoritoare, cocteiluri alcoolice și cocteiluri fără alcool direct din parc, ”la prețuri accesibile”, după cum au anunțat oficialii La Plaja Acua Park. Clienții se pot aproviziona cu alimente și băuturi din interiorul parcului acvatic de la cele trei baruri, snack baruri și de la restaurantul Pharao’s Kitchen.

Printre restricțiile stabilite de companie se mai numără interzicerea comercializării băuturilor alcoolice în cazul persoanelor aflate în stare de ebrietate, care nu vor avea acces nici pe tobogane sau în piscinele adânci, din motive de siguranță. La intrarea în piscine se recomandă utilizarea dușurilor din exterior. Amatorii de senzații tari trebuie să folosească panourile pentru toboganele multi-cursă sau colacii pentru că, potrivit normativelor internaționale, clienților nu li se permite să se aventureze pe aceste echipamente de distracție fără protecția adecvată. La toboganele destinate pasionaților de atracții extreme vor avea acces doar persoanele mai înalte de 1,2 metri.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button