Cel mai mare acţionar al Bucur Obor vrea să mai cumpere 5% din firmă. Oferta: 2 milioane lei

de:
21 nov. 2012
0 Afișari
Cel mai mare acţionar al Bucur Obor vrea să mai cumpere 5% din firmă. Oferta: 2 milioane lei

El deţine indirect 36,74% din acţiunile Bucur Obor, aproape 31% în nume propriu şi încă 5,7% prin firma Amadeus Group, potrivit prospectului de ofertă transmis, miercuri, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform zf.ro.

Oferta va începe luni, 26 noiembrie, şi se va încheia pe 24 decembrie. Operaţiunea este intermediată de firma de brokeraj Confident Invest.

În cadrul ofertei, Postovaru propune un preţ de 3 lei/acţiune, cu 2,6% sub cea mai recentă cotaţie a acţiunilor Bucur Obor pe bursă, de 3,08 lei/titlu.

Raportat la preţul din ofertă, firma este evaluată la 40,1 milioane lei (8,8 milioane euro), iar la cea mai recentă cotaţie de la bursă, capitalizarea este de 41,2 milioane lei (aproape 9,1 milioane euro).

„Ofertantul nu intenţionează să procedeze la lichidarea societăţii, schimbarea obiectului de activitate şi nici retragerea de la tranzacţionare a Bucur Obor. Interesul ofertantului este de a-şi consolida poziţia în cadrul emitentului”, se spune în prospectul de ofertă.

În acţionariatul Bucur Obor se regăseşte şi preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al firmei, Gelu Manea, care deţine 16,05% din titluri, iar restul acţiunilor sunt în portofoliile altor acţionari.

Bucur Obor a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 10,1 milioane lei (2,3 milioane euro), foarte apropiată de valoarea din perioada similară a anului trecut. Profitul net a scăzut, însă, la jumătate, de la 12,7 milioane lei, la 6,1 milioane lei (1,3 milioane euro).

Firma a început în al treilea trimestru o serie de lucrări pentru reparaţii la complexul comercial, lucrările fiind prevăzute să se finalizeze până la finele acestui an.

Cookies