ARHIVA B365

Cel mai luxos bloc din Bucureşti, scos la licitaţie pentru o datorie de 5 mil. euro

Licitaţia va fi organizată pe 10 septembrie.

Verdi Park este situat în sectorul 2, între Parcul Verdi şi Lacul Floreasca. Clădirea are 5 niveluri şi cuprinde 11 apartamente. Toate cele 11 apartamente au suprafeţe mai mari de 92 de metri pătraţi şi costau în 2010 între 285.000 de euro şi 1,6 milioane de euro. Administratorul judiciar vrea să vândă imobilul şi terenul de 800 de metri pătraţi.

Firma Meridian Land, controlată de Emil Oprea, care a dezvoltat imobilulul, are o datorie de 4,96 milioane de euro catre Alpha Bank, iar firma de constructii Marcora Constructii are o creanta de 350 mii de euro. 

Firma Meridian Land a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut, pe fondul incapacităţii de a plăti dobânzile la creditele contractate.

Procedura de faliment a fost declanşată la cererea firmei Euro Insol, care este şi administratul judiciar al Hidroelectrica. 

La începutul anului 2010, instanta a admis cererea Meridian Land de intrare în insolvenţă şi a desemnat ca administrator judiciar firma Dinu, Urse şi Asoc. La solicitarea creditorului majoritar, Alpha Bank, administratorul judiciar a fost înlocuit un an mai târziu cu firma Euro Insol.

La data intrarii în insolvenţă, asociatul unic al Meridian Land, Emil Oprea, a declarat că măsura are ca singură cauză întârzierile firmei de construcţii la finalizarea complexului. Potrivit lui Oprea, construcţia trebuia finalizata în 14 luni, dar lucrările s-au întins pe trei ani, perioadă în care firma a fost nevoită să plătească dobânzi la credite. 

Complexul de apartamente a fost evaluat în 2009 de CBRE la 20 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Meridian. Până acum nu a fost vândut niciun apartament din imobil.

 sursa: zf.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button