Cel mai înalt loc din care poți admira Bucureștiul

09 mart. 2025
7768 afișări
Cel mai înalt loc din care poți admira Bucureștiul
Cel mai înalt loc din care poți admira Bucureștiul. Sursa foto SkyTower/Facebook

Ce ziceți de o plimbare mai atipică prin București, acolo unde putem admira orașul într-un mod diferit, din cel mai înalt loc pe care îl are.

Nu este denumit Micul Paris degeaba, acesta este realizat după stilul arhitectural parizian, dar și forma orașului se aseamănă cu cea a capitalei Franței.

Un alt punct comun cu Parisul este că poate fi admirat de la o înălțime de peste 100 de metri. Turiștii și curioșii, sau chiar bucureștenii, se pot bucura de priveliștea întregului oraș de la cel mai înalt loc din București, SkyTower.

Unde poți admira Bucureștiul la peste 100 de metri

Clădirea SkyTower are 37 de etaje, având o înălțime de 137 de metri deasupra solului. Doritorii și admiratorii priveliștilor ample pot merge să vadă Bucureștiul de la etaj. Acela este cel mai înalt punct al unei clădiri din oraș.

La ultimul etaj al turnului SkyTower se află restaurantul NOR. Acolo, s-a amenajat un loc special pentru curioșii care vor să admire Bucureștiul de la înălțime. Pentru a accesa spațiul, vizitatorii trebuie să plătească un bilet în valoare de 100 de lei. Acesta poate fi cumpărat exclusiv de AICI. Totodată, vizitatorii primesc și un cocktail cu o gustare în timp ce se bucură de priveliștea panoramică a Bucureștiului.

SkyTower face parte din Federația mondială a Turnurilor Emblematice

Accesul liber al publicului larg este posibil de când SkyTower a aderat la Federația mondială a Turnurilor Emblematice, în februarie anul trecut. Până la acel moment, doritorii unei priveliști ample a orașului de la înălțime trebuiau să facă o rezervare la restaurantul NOR. Clădirea a fost deschisă în anul 2012 și este deținută și adminstrată de Raiffeisen Property Holding International (RPHI).

Clădirea de birouri impresionantă este cel mai înalt zgârie-nori din București și din țara noastră, este un obiect arhitectural de mare impact vizual în mediul urban. Lifturile sale sunt de mare viteză: ajung la ultimul etaj al clădirii într-un timp record de 30 de secunde.

Probabil vă întrebați care-i diferența de înălțime dintre Sky Tower și Catedrala Mânturii Neamului. Sunt sub același cer al Capitalei, însă Catedrala ocupă locul al doilea, cu o înălțime de 120 de metri.

Încă ceva: turnul are structură din beton armat, cel mai bun pentru țara noastră și pentru solul Capitalei cu nivel ridicat de hazard seismic.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies