Cel mai înalt bloc din București, construit înainte de 1989, este în REABILITARE TERMICĂ.FOTOGALERIE

de:
14 iul. 2020
939 Afișari
Cel mai înalt bloc din București, construit înainte de 1989, este în REABILITARE TERMICĂ.FOTOGALERIE

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Lucrările de reabilitare termică la cel mai înalt bloc din București, construit înainte de Revoluție, urmează să fie finalizate peste două luni, a a anunțat, marți, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, în cadrul unei conferințe de presă de pe acoperișul clădirii de vizavi, în intersecția Lujerului.  

„În premieră, anunț că în luna august voi da ordinul de începere a lucrărilor pentru alte 3.000 de apartamente, pe lângă cele 20.000 de apartamente modernizate deja în programul de reabilitare termică a blocurilor”, a declarat edilul care a precizat că, în urmă cu patru ani, procedura de reabilitare termică a imobilelor de locuințe fusese abandonată, iar în prezent există documentația tehnică întocmită pentru fiecare bloc din Sectorul 6, astfel că, nu mai pot fi înregistrate întârzieri de execuție a lucrărilor.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. „Precizez că am extins lucrările astfel încât, la terminarea celor de anvelopare a fațadei, să continuăm modernizarea în interior unde schimbăm complet sistemul de iluminat cu unul de eficiență energetică crescută. De asemenea, la finalizarea lucrărilor de reabilitare termică modernizăm grădinile de bloc aferente astfel încât calitatea aerului la noi în sector să crească”, a explicat edilul care a adăugat faptul că „blocul sârbesc” sau „blocul rotund”, cum mai este cunoscut, are o particularitate în ceea ce privește tâmplăria montată: fiind foarte înalt, conform normativelor PSI, tâmplăria utilizată  poate fi doar din aluminiu, nu din PVC, așa cum se folosește în mod uzual. 

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Pentru reabilitarea termică a blocurilor, proprietarii din Sectorul 6 plătesc între 3,5-25% din costuri, aceștia fiind scutiți de costuri pentru o perioadă de cinci ani, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Sector 6, și beneficiind totodată de o eșalonare la plată de alți zece ani. 

„Dacă în ultimul an și jumătate am reușit să reabilităm aproximativ 200 de blocuri, undeva în 5-6 ani toate blocurile din Sectorul 6 pot fi reabilitate integral”, a estimat Mutu. 

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. În Sectorul 6 sunt aproximativ 2.500 de blocuri, 1950 dintre acestea fiind construite înainte de Revoluție. 

La sfârșitul anului trecut, Primăria Sectorului 6 a inaugurat și Bulevardul Iuliu Maniu, după ample lucrări de amenajare peisagistică și urbanistică.

Lucrările au constat în reabilitarea spațiilor verzi pe scuarul central al arterei de circulație, dar și în grădinile blocurilor de locuinte aferente, precum și în reabilitarea trotuarelor și parcărilor, construirea de parcări park&ride, inclusiv decongestionarea traficului auto prin punerea în funcțiune a benzii unice STB între Lujerului și Apaca. 

Cookies