Cel mai frumos mesaj lăsat în parbrizul cuiva în București… sau cea mai subtilă ironie? Despre parcări în oraș și un bilețel viral

14 feb. 2023
11925 Afișari
Cel mai frumos mesaj lăsat în parbrizul cuiva în București... sau cea mai subtilă ironie? Despre parcări în oraș și un bilețel viral
Cel mai frumos mesaj lăsat în parbrizul cuiva în București... sau cea mai subtilă ironie? Despre parcări în oraș și un bilețel viral | Sursă foto: Facebook-Ai parcat ca un bou București

Suntem deja obișnuiți cu mesajele în care bucureștenii ce lasă mașinile parcate aiurea sunt taxați de trecători. Însă de data aceasta este vorba despre bilețelul de apreciere ce a fost lăsat în parbrizul unei mașini din București (asta dacă nu este o ironie extrem de fină).

Bilețelul lăsat de un trecător în parbrizul unei mașini din București

Un bucureștean a postat pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București” mesajul pe care l-a găsit în parbrizul mașinii soției sale. Pe bilețelul lăsat de o persoană anonimă este scris un mesaj de aprecierea la adresa modului în care este parcată respectiva mașină.

Cel care a făcut public mesajul a mulțumit celui ce l-a lăsat prin intermediul postării:

Mulțumim celui sau celei care a lăsat acest bilet soției pe mașina, transmite bucureșteanul.

Persoana anonimă a apreciat că femeia nu parchează mașina aiurea și nu încurca traficul sau circulația pietonilor. De asemenea, autorul bilețelului a transmis că Bucureștiul ar avea nevoie de mai mulți șoferi care să țină cont de locul unde lasă mașinile parcate.

Bilețelul lăsat în parbrizul unei mașini
Bilețelul lăsat în parbrizul unei mașini | Sursă foto: Facebook- Ai parcat ca un bou București

Mesaj de apreciere sau ironie subtilă

Cu toate că cele scris pe bucățica de hârtie arată aprecierea față de șoferul respectivei mașini, nu se știe exact dacă autorul a dorit să facă mai frumoasă ziua acestuia, sau să îl ironizeze într-un mod subtil.

Nici cei care au văzut postarea făcută pe grupul de Facebook nu și-au putut da seama exact dacă mesajul era unul sincer. Iată câteva dintre comentariile lăsate de oameni:

  • „Încerc să înțeleg dacă este un mesaj ironic sau ce scrie pe hârtie chiar se întâmplă.” – P.C.
  • „Un mesaj fără înjuri și cu bun simt, respectele mele celui care a lăsat mesajul.” – A.M.
    • „Pai pentru ce înjuri dacă e un mesaj de felicitare?” – A.A.
    • „Eu l-am văzut ca pe un mesaj ironic, acum că este sau nu e partea a 2-a.” – A.M.

Comentariile de la respectiva postare au fost oprite la scurt timp de către autorul acesteia, astfel că internauții nu au avut la dispoziție foarte mult timp pentru a dezbate această nelămurire: Este un mesaj sincer sau unul ironic?

Notă de redacție: Și noi avem îndoieli în ceea ce privește mesajul: o fi cu adevărat cumsecade sau e cea mai subtilă ironie din ultima lună. Voi ce credeți?

Cookies