Cel mai enervant fapt real în traficul din București, în cea mai tare dezbatere virtuală: Ce e în capul șoferilor care se reped, la verde, în intersecțiile blocate?

11 apr. 2024
4180 afișări
Cel mai enervant fapt real în traficul din București, în cea mai tare dezbatere virtuală: Ce e în capul șoferilor care se reped, la verde, în intersecțiile blocate?
Cel mai enervant fapt real în traficul din București, în cea mai tare dezbatere virtuală: Ce e în capul șoferilor care se reped, la verde, în intersecțiile blocate? Sursa foto: Unsplash

În București există multe necunoscute, multe dileme și probleme care (la suprafață) nu au rezolvare. Una dintre ele, care se numără printre cele mai presante, se petrece în aproape toate intersecțiile din Capitală, și a ajuns subiect de dezbatere pe Reddit: de ce șoferii se aruncă în intersecție chiar dacă este blocată, imediat cum e „verde” la semafor?

Într-o lume ideală, lumea se încadrează cum trebuie în intersecție, respectă prioritatea și se asigură că nu încurcă pe cât posibil pe ceilalți participanți la trafic. Din păcate, suntem departe de o lume ideală, suntem în București, unde dacă s-a pus „verde” la semafor de o secundă deja ai fost claxonat de măcar două ori.

Dilema enervantă din traficul bucureștean: de ce se bagă (unii) șoferi în intersecția deja blocată?

Lăsăm asta deoparte, astăzi o să discutăm despre o problemă presantă – de ce unii dintre șoferi se bagă în intersecție la culoarea verde a semaforului, deși în față intersecția este blocată? Pentru câțiva metri câștigați? De frica claxoanelor din spate? Subiectul a fost dezbătut pe subreddit-ul r/București, unde răspunsurile nu au ezitat să apară

„Inteleg ca e trafic mult, lipsa de infrastructura. Dar, din punctul meu de vedere, asta e doar o parte a problemei. Disciplina noastra e o alta.

Insa ma roade o curiozotate, ca tot vorbea cineva pe aici de soferi etc ieri.

Strict pentru cei ce intrati in intersectie cand aceasta e blocata si aveti verde sau dati claxoane celui din fata ca nu intra. Care e procesul de gandire? Daca se intampla fenomenul asta 3 intersectii la rand, daca unii se blocheaza pe altii si accesul nu mai e posibil pentru nimeni pentru ca ne blocam reciproc, cum credeti voi ca e o idee buna sa intri si tu?

Serios. Chiar sunt pe bune curios. Pana acum am crezut ca asta o fac doar oamenii care nu pot gandi mai departe de 2 secunde si de propria persoana. Insa sunt sigur ca ma insel.

Am ajuns sa ma rog mereu ca in astfel de intersectii sa fie un echipaj care dirijeaza traficul, ca singuri nu suntem in stare.

M-ar interesa si de aia care trec pe linie continua in curbe, dar nu-s chiar atat de curios acolo🤣”, așa sună postarea care a iscat dezbaterea pe r/București.

După cum spuneam, răspunsurile sunt savuroase și pe măsura întrebării presante. Preferatul nostru este evident „întrebarea asta trebuie pusă pe iuliu maniu, nu aici”. Alți bucureșteni amintesc că printre intersecțiile de coșmar sunt fruntașe cele de la sediul DIICOT, de pe șoseaua Colentina, de pe șoseaua Mihai Bravu, sau de la Piața Obor.

Un internaut a explicat situația de la intersecția dintre Valea Cascadelor și bulevardul Iuliu Maniu: „La intersecția dintre Iuliu Maniu si Valea Cascadelor am observat urmatorul lucru: e asa de aglomerat bulevardul încât nu se eliberează intersectia la un singur verde, asa ca dacă nu te bagi se face rosu și vin ceilalți de pe drumul perpendicular și iar se blochează și nu mai pleci în veci. Trebuie ori sa o respecte toți ori degeaba o respecta câțiva ca nu se intampla nimic. Când sunt polițiști e mai bine ca nu ii lasa sa se bage.”

În concluzie, bucureștenii se bagă uneori în intersecțiile deja blocate de nevoie, de frica claxoanelor din spate, sau de teamă că dacă așteaptă ca alți participanți la trafic să ofere spațiu prevăzut de lege (sau de amabilitate/bun simț) ar ajunge mult mai târziu acasă. Din păcate, rezolvarea nu pare prea aproape de linia orizontului.

CITEȘTE ȘI

Îngrozitoare criză de gelozie. Un tânăr de 20 de ani din București a înjunghiat-o pe iubita sa, o minoră din Giurgiu

BREAKING | Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde procurorii din București verifică zeci de morți suspecte la Terapie Intensivă

Linia 62, blocată pe Bd. Iuliu Maniu, pe sensul spre Grup Școlar Auto. STB: A avut loc un accident, troleibuzele circulă deviat | UPDATE

Cookies