VREMEA

Cel mai cald AJUN DE CRĂCIUN din istorie – Temperaturile ajung până la 20 de grade

Miercuri dimineaţa, în unele localităţi, atât din partea de sud şi de est a ţării la nivel izolat, cât şi în zona Transilvaniei, s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o dată de 24 decembrie. Astfel, la ora 9.00, cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat în Mahmudia, judeţul Tulcea, unde au fost 11,3 grade Celsius. În Bârlad au fost 8,5 grade, în Botoşani 8,9 grade, în Mangalia 8,5 grade, iar în Calafat au fost 9,3 grade Celsius, scrie romaniatv.net.

Vremea va continua să se păstreze caldă şi pe parcursul zilei de miercuri, iar amiaza va veni cu temperaturi de 20 de grade Celsius în Dealurile Olteniei şi ale Munteniei, ceea ce va reprezenta un record pentru cele mai ridicate temperaturi maxime.

Începând de vineri, însă, mercurul din termometre va scădea sau se va opri la temperaturi mai mici cu peste 10 grade. Această schimbare va veni şi cu apariţia precipitaţiilor, la început sub formă de ploaie, apoi treptat lapoviţă pentru ca sâmbătă şi duminică să predomine ninsorile, ninsori ce vor fi prezente atât în zona de munte, cât şi în zona de est ţării.

Miercuri va fi vreme predominant frumoasă şi mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în aproape toată ţara, cu temperaturi la amiază de la 4 grade în Transilvania şi 18….19 grade în dealurile Olteniei şi Munteniei. Cerul se anunţă aproape senin şi doar trecător, în primele ore din zi, în nordul Carpaţilor Orientali încă sunt înnorări şi, posibil, precipitaţii slabe mixte. Şi tot la munte vântul încă suflă alert, în timp ce în Câmpia de Vest ziua începe cu puţină ceaţă.

În Bucureşti, miercuri va fi o zi frumoasă şi mult mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii decembrie, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, în loc de numai 2, cât ar fi normal. Soarele este prezent toată ziua, vântul nu se agită excesiv, va fi o adevărată zi de primavară.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button