Cel mai bun maratonist din România, dezamăgit de condițiile din țară. Alexandru Corneschi: „am fost anunțat că nici luna aceasta nu sunt bani la club”

13 oct. 2022
311 Afișari
Cel mai bun maratonist din România, dezamăgit de condițiile din țară. Alexandru Corneschi: „am fost anunțat că nici luna aceasta nu sunt bani la club”
Cel mai bun maratonist din România, dezamăgit de condițiile din țară. Alexandru Corneschi: „am fost anunțat că nici luna aceasta nu sunt bani la club”. Sursa foto: Facebook/ Alexandru Corneschi

Deși are un salariu minim pe economie, Alexandru Corneschi, cel mai bun maratonist din România, povestește că nu a mai primit nici acești bani în octombrie și nici în august. Sportivul medaliat a detaliat situația dezamăgitoare într-o postare pe Facebook.

Alexandru Corneschi: „am fost anunțat că nici luna aceasta nu sunt bani la club”

Cel mai bun maratonist din România este legitimat la CSM Craiova și are 30 de ani. Alexandru Corneschi povestește pe Facebook cum miercuri, 12 octombrie, a fost sunat și anunțat că nici în luna octombrie nu sunt bani la club, după ce în august a trecut printr-o situație similară.

Sportivul medaliat este încadrat la salariul minim pe economie, dar acum primește 0 RON pentru toată munca depusă. Alexandru spune că nu s-a plâns niciodată de acești bani și a continuat să muncească cu drag, în speranța că va fi mai bine.

Un sportiv medaliat este plătit cu 0 lei pe lună, în condițiile în care o pereche de pantofi pentru alergare costă aproximativ 800 de ron și un masaj costă minim 100 de ron, fără să mai fie puse la calcul toate celelalte cheltuieli.

Cel mai bun maratonist din țară declară că este dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă și transmite „mulțumiri” ironice Ministerului Sportului.

Cel mai bun maratonist din România, plătit cu 0 lei/lună

„Salutare,

Aceasta este prima si ultima postare in care ma “plang” de conditiile sportului din Romania si aici ma refer la atletism. Probabil stiti rezultatele mele din ultima perioada, munca depusa si tot ce inseamna castigarea unei medalii sau castigarea catorva minute/secunde la o cursa de maraton.

Astazi 12.10 am primit un telefon in care am fost anuntat ca nici luna aceasta nu sunt bani la club, dupa luna august care a avut aceeasi soarta.

Ca sa va faceti o idee, primeam un salariu minim pe economie, pentru a sustine toata aceasta munca… Repet nu m-am plans de banii primiti si am muncit mereu cu drag si cu speranta ca va fi mai bine.

Cum e posibil ca un sportiv medaliat si in continua ascensiune poate primi 0 ron/luna pentru toata activitatea lui, in conditiile in care o pereche de pantofi de alergare pentru maraton sunt undeva la 800ron iar un masaj minim 100ron, si sa nu mai punem in calcul toate celelalte costuri.

Sunt dezamagit de tot ce se intampla…. “Multumesc” Ministerul Sportului, o sa ingropati de tot atletismul romanesc!🙏🏻

Cu sportivitate,
Alex Corneschi”, transmite sportivul pe Facebook.

Cookies