Cel mai bun înotător din lume trăiește în București. David Popovici deține acest titlu in anul 2022

01 ian. 2023
138 Afișari
Cel mai bun înotător din lume trăiește în București. David Popovici deține acest titlu in anul 2022
Cel mai bun înotător din lume trăiește în București. David Popovici deține acest titlu in anul 2022 | Sursă foto: Agerpres

Anul 2022 a fost unul extrem de bun pentru David Popovici, sportivul care a surprins pe toată lumea prin aptitudinile sale. Cunoscutul site de natație Swimswam.com l-a desemnat pe David ca fiind cel mai bun înotător al anului 2022 în lume, la masculin.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător din lume

David Popovici a reușit să impresioneze lumea înotului în anul 2022 prin reușitele sale. Sportivul a câștigat numeroase competiții importante pe parcursul anului ce tocmai a trecut.

Tânărul înotător a câștigat anul acesta probele de 100 și 200 de metri în cadrul celor mai importante concursuri internaționale din domeniu. Acesta a câștigat:

  • Mondialele de seniori,
  • Mondialele de juniori,
  • Europenele de juniori.

David Popovici a arătat determinare și perseverență. După doborârea recordului mondial stabilit de „Chlorine Daddy”, tânărul a declarat că următorul sau obiectiv este de a coborî sub 45 de secunde, transmite publicația de natație Swimswam, conform Digi24.ro.

În acest an postolimpic, multe fețe noi au răsărit în topul înotului masculin. Șapte înotători au doborât recorduri mondial individuale, iar opt au cucerit titluri multiple în probe individuale la Mondialele de înot. Dar niciunul dintre acești înotători și performanțele lor nu au zguduit lumea înotului la fel de mult ca senzaționalul adolescent David Popovici, scrie Swimswam.com

Încă din 2021 David Popovici surprindea lumea înotului

În anul 2021, David Popovici a stabilit un record mondial de juniori în 47 sec 30/100 la 100 m liber. La momentul respectiv, sportivul de doar 16 ani a pierdut medalia olimpică cu doar 2 sutimi de secundă la proba 200 metri liber.

Determinarea l-a făcut să își depășească timpul și să înoate în 46 sec 86/100 la 100 m liber și 1 min 42 sec 97/100 la 200 m liber. Toate aceste reușite au fost obținute după un an de antrenamente.

În 2022, David Popovici a devenit al treilea înotător care a reușit să coboare sub 1 min 43 sec la proba 200 metri liber, după Paul Biedermann şi Michael Phelps. De asemenea, aceasta a fost primul care a reușit să obțină un astfel de timp purtând un slip textil.

Cookies