Cel mai bun covor pentru fiecare încăpere din casa ta (P)

10 mart. 2022
85 afișări
Cel mai bun covor pentru fiecare încăpere din casa ta (P)
Cel mai bun covor pentru fiecare încăpere din casa ta

Covorul – un element care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. De ce? Ei bine, utilizarea covoarelor vine cu o serie de avantaje, acestea având atât rol estetic, îmbunătățind aspectul oricărei încăperi și oferind un aer mai prietenos, cât și rolul de a contribui la încălzirea camerei, fiind un bun termoizolant. Practic, în comparație cu o podea din gresie sau parchet, covorul este mult mai confortabil și nu se zgârie sau deteriorează. În plus, cei mici se pot juca liniștiți pe jos, având parte în același timp și de confort. Totuși, aceste lucruri sunt valabile doar în cazul în care reușești să găsești covorul potrivit, așa că evită să optezi pentru un covor prea mic, prea mare sau confecționat din materiale care nu se potrivesc cu restul încăperii.

În oferta de covoare Homelux, vei descoperi o mulțime de modele, de diferite dimensiuni, într-o gamă variată de culori, modele, texturi și materiale. Acestea sunt perfecte pentru diferite încăperi, precum bucătărie, living, dining room, dormitor, hol sau camera copilului. De asemenea, ai la dispoziție și diferite modele de covorașe de intrare sau covorașe de baie.

Dacă nu știi cum să alegi cel mai bun covor pentru fiecare încăpere din casa ta, iată câteva lucruri importante pe care să le ai în vedere când iei o decizie în acest sens:

Dimensiunea covorului – principalul criteriu

Un covor prea mic își pierde din funcționalitate. Un covor prea mare va face ca încăperea să pară mai mică. De aceea, dimensiunea pe care o are covorul ar trebui să fie criteriul principal în funcție de care acesta este ales. Un lucru de care poți ține cont, valabil pentru toate încăperile este: evită să pui comode sau dulapuri pe covor, deoarece acestea își vor pierde din stabilitate.

● Dimensiunea covorului din living

Există mai multe variante atunci când vorbim de dimensiunea și aranjarea covorului din living, din care varianta clasică este amplasarea unui covor de aceeași lungime cu canapeaua sau cu 50 cm mai lung decât aceasta, care să cuprindă canapeaua și fotoliile sau măcar picioarele din față ale acestora, cât și măsuța de cafea. În cazul în care ai amplasat fotolii și în alte părți din cameră, atunci poți adăuga un covor de dimensiuni mici și în fața acestuia, pe lângă cel din mijloc, amplasat alături de mobilierul principal.

● Dimensiunea covorului din bucătărie sau dining

În cazul spațiului de gătit, poți amplasa un covor suficient de mare cât să cuprindă toată suprafața de lucru. În cazul locului de servit masa, este indicat să optezi pentru un covor care să fie mai mare decât colțurile mesei cu cel puțin 70 cm. În acest fel, vei avea suficient loc pentru scaune.

● Dimensiunea covorului din dormitor

Și în cazul dormitorului ai la dispoziție mai multe variante în ceea ce privește dimensiunea și amplasarea covorului. În primul rând, poți opta pentru un covor de dimensiuni mari, care să cuprindă atât patul, cât și părțile din stânga, dreapta și față. De asemenea, poți amplasa două covoare mici în lateralele patului.

● Dimensiunea covorului de pe hol

Covorul pentru hol trebuie să cuprindă întreaga suprafață a holului.

Forma covoarelor

Și forma covorului este destul de importantă, atât din punct de vedere al aspectului, cât și din punct de vedere al confortului. Astfel, în dormitor poți opta fie pentru un covor dreptunghiular, care să cuprindă întregul pat și spațiul din jur, fie pentru două covoare dreptunghiulare sau ovale în laterale. În bucătărie, poți opta pentru covoare pătrate sau dreptunghiulare, în timp ce în zona de dining sau în sufragerie poți opta fie pentru un covor circular, fie pentru unul dreptunghiular, în funcție de forma mesei. În ceea ce privește holul, traversele care să cuprindă întreaga podea sunt cele mai potrivite.

Texturi, culori și materiale

Dacă culorile și imprimeurile covoarelor sunt cele care contribuie la aspect, materialele din care acestea sunt realizate au un rol important din punct de vedere al confortului, astfel că trebuie alese în funcție de camera în care sunt amplasate.

● Covorul din living

În living poți opta pentru covoare din lână, mix de lână, poliester sau chiar iută. Dacă ultima variantă este apreciată deoarece este eco-friendly, fiind ideală pentru sufrageriile în stil rustic, covoarele din poliester câștigă aprecieri datorită faptului că se curăță ușor și se usucă repede. În ceea ce privește culorile, acestea trebuie să se potrivească cu restul decorului și să fie specifice stilului de amenajare abordat.

● Covorul din dormitor

Dormitorul este o încăpere care trebuie să te relaxezi, motiv pentru care cele mai indicate sunt covoarele în culori liniștitoare, precum culorile pale sau nuanțele de bej. Ca și materiale, covoarele din lână sunt cele mai potrivite, acestea oferind confortul termic necesar.

● Covorul din bucătărie

Ținând cont de faptul că există riscul să fie pătate, covoarele din bucătărie trebuie să fie rezistente, închise la culoare și realizate din fire scurte. Poliesterul, polipropilena și fibrele naturale sunt cele mai utilizate materiale pentru acest tip de covor.

● Covorul din hol

Și covorul din hol trebuie să fie rezistent și în nuanțe închise, deoarece holul este o zonă destul de tranzitată, astfel că și acest covor riscă să se păteze. Astfel, covoarele din polipropilenă și din fibră sintetică sunt cele mai potrivite, deoarece se murdăresc greu și se curăță ușor.

Cookies