Cel mai bine plătit polițist din România câștigă 9.500 de lei pe lună

de:
11 ian. 2014
0 Afișari
Cel mai bine plătit polițist din România câștigă 9.500 de lei pe lună

Cel mai bine plătit angajat al Poliţiei Române este un ofiţer de poliţie care are funcţie cu comandă şi care a încasat un venit net de 9.460 de lei în luna noiembrie, arată datele publicate pe site-ul instituţiei. Astfel, ofiţerul cu cel mai mare salariu are un venit lunar mai mare decât cel al preşedintele Traian Băsescu, care încasează lunar mai puţin de 7.000 de lei net pe lună, scrie zf.ro.

Cel mai mic salariu obţinut de un angajat al Poliţiei Române care are aceeaşi funcţie – de ofiţer cu funcţie cu comandă – este de 2.651 lei.

Cel mai bine plătiţi angajaţi din aceste structuri rămân însă cei din aparatul central, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, unde un angajat din categoria „personal contractual”, fără funcţie de conducere, a încasat în luna iunie a acestui an un venit net de 11.222 de lei. O sumă similară a primit-o şi un angajat cu funcţia de ofiţer cu funcţie de comandă, care a încasat în aceeaşi lună suma de 11.118 lei net.

Poliţiştii şi jandarmii câştigă astfel mai mult decât profesorii şi medicii, având în vedere că salariul mediu net în învăţământ este mai mic de 1.500 de lei net pe lună, iar în sănătate abia depăşeşte 1.400 de lei net pe lună, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Cookies