ȘTIRI

Cei şapte cetăţeni români şi israelieni, reținuți în cazul recuperatorilor, arestați preventiv

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informeaza Mediafax.ro.

Patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care şi Mihai Mila, un apropiat al lui Gigi Becali, au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii DIICOT, în dosarul în care sunt suspectaţi de recuperări de bani cu violenţă, lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj.

Procurorii DIICOT au audiat în acest caz 15 persoane, cetăţeni israelieni şi români, pe care le-au ridicat în urma unor percheziţii la locuinţele acestora din Bucureşti şi din localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din judeţul Ilfov, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură. La finalul audierilor au fost reţinuţi şapte dintre aceştia.

Procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru Shimon Efraim, Kastro Charli, Erlith Nehemia, Malka Zosef, Mihai Mila, Angela Olteanu şi Florin Păun. În anchetă este vizat şi Tolea Ciumac, însă acesta nu a fost găsit de procurori. Totuşi, Tolea Ciumac s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei Capitalei, pentru a afla detalii despre calitatea sa în acest dosar. DIICOT urmează să-l citeze în vederea audierii, el având calitatea de martor în acest caz.

Printre cei care au fost audiaţi de procurori sunt şi medicii esteticieni Iancu Murad şi Gad Ofir Renert.

Iancu Morad este cercetat în libertate în dosarul israelienilor recuperatori, pentru că i-ar fi angajat să recupereze de la un fost colaborator 80.000 de euro, ar fi apelat la serviciul secret Mossad după ce s-a transformat în victima conaţionalilor săi, care i-au cerut la rândul lor bani


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button