Cei mai rapizi poștași din țară se întrec la București. „Marșul Factorilor Poștali” are loc sâmbătă, pe Calea Victoriei

13 aug. 2022
149 Afișari
Cei mai rapizi poștași din țară se întrec la București. „Marșul Factorilor Poștali” are loc sâmbătă, pe Calea Victoriei
Manechin expus la un eveniment prin care Poșta Română lansează primul NFT al unei entități din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea companiei, la Muzeul Național de Istorie din București, vineri 12 august 2022. Inquam Photos / George Călin

160 de ani au trecut de la înființarea Poștei Române, iar cu această ocazie, instituția organizează „Marșul Factorilor Poștali” pe Calea Victoriei din București.

„Marșul Factorilor Poștali” pe Calea Victoriei

84 de angajați se întrec sâmbătă, 13 august, pentru titlul de „Cel mai rapid poștaș”. Cursa are punctul de pornire în fața fostului Palat al Poștelor, actualul Muzeu Național de Istorie a României.

Evenimentul are loc sâmbătă, 13 august, începând cu ora 10:30, în cadrul proiectului „Străzi Deschise – București, promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB și PROEDUS – în calitate de operatori zonali.

„Marşul Factorilor Poştali a debutat în anul 1977, la Bucureşti, şi, ediție după ediție, aliniază la start, la fazele județene și națională, câteva mii de angajaţi ai Poştei Române”, se arată într-un comunicat transmis de Poșta Română.

Cei mai rapizi poștași din țară se întrec la București

Cei 84 de poștași sunt câștigători ai fazelor județene. 42 de femei și tot atâția bărbați își vor demonstra competențele sportive pe un circuit de:

  • 3 km pentru femei,
  • 5 km pentru bărbați.

Traseul este cuprins între Splaiul Independenței și Bulevardul Regina Elisabeta. Cei mai rapizi poștași vor fi premiați. Totodată, se vor acorda și premii speciale, pentru cel mai vârstnic, cel mai tânăr și cel mai tehnic participant, atât la categoria femei, cât și bărbați.

„Faza finală a Marșului Factorilor Poștali din acest an are loc, după decenii bune, la București, ca un omagiu adus împlinirii a 160 de ani de la înființarea companiei. Și, ce loc puteam găsi mai sugestiv pentru istoria și tradiția unei companii de importanța, tradiția și popularitatea Poștei Române decât Calea Victoriei și fostul Palat al Poștelor?”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Cookies