ȘTIRI

Cei mai periculoși infractori din București care au scăpat de Poliția Capitalei

Tudorache Iancu si nepotul său lulian conduceau două clanuri de traficanți de carne vie, unul acționa în zona Marconi din Madrid, iar celălalt în Montera. O tânăra româncă care era forțată să se prostitueze în Spania, sătulă de cruzimea celor care o exploatau sexual, a îndrăznit să fugă. Mafioții au prins-o și i-au facut un tatuaj ca un cod de bare. Politisții din peninsulă au aflat despre toate aceste orori și în urma unor descinderi au încătușat 22 de imigranți români, care faceau parte din cele două clanuri de infractori, printre care și Tudorache Iancu, scrie stirileprotv.ro.

Marian Lalău, bucureștean de 48 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri. Bărbatul este dat în urmărire la nivel național din anul 2007 și internațional din anul 2010.

Din același grup infracțional din care făcea parte și Lalău au mai fost acuzați de trafic de droguri de mare risc alte opt persoane. Traficanții au actionat pe raza municipiului București, în special în cartierul Militari. Cei nouă, care în mare parte sunt și consumatori de droguri, sunt acuzați că, în cursul anului 2004, dar și anterior, ar fi vândut peste 10 kilograme de heroină și canabis, existând informații potrivit cărora heroina provenea din Turcia. 

Sami Youssef Fawaz, libanez de 64 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Bărbatul este dat în urmărire națională din 2000 și internațională din 2003. 

Balint Ion Nuțu, de 22 de ani, născut și domiciliat în București, are un mandat de arestare preventivă pentru tentativă de omor. Bărbatul se află în urmărire națională din 2010 și internațională din 2011. 

Procurorii bucureşteni l-au trimis în judecată pe fiul lui Nuţu Cămătaru, Ion – Nuţu Balint, într-un dosar în care s-au făcut cercetări privind înjunghierea unui bărbat în restaurantul Milionar Dollars din Capitală, în septembrie 2010.

Tot pentru aceleaşi infracţiuni a fost trimis în judecată şi George Apostol.

Anchetatorii au stabilit că cei doi se aflau în 19 septembrie 2010 în incinta unui restaurant şi împreună cu Nicolae Florin Drăguşin au înjunghiat un bărbat, punându-i acestuia viaţa în pericol.

În 1999, Tribunalul București a emis împotriva lui Răduț Gheorghe, poreclit Dorde, un mandat de arestare preventivă pentru răpire. În 2003, bărbatul a fost dat în urmărire la nivel național din 2003 și internațional din 2005. Răduț Gheorghe, împreună cu alți 10 bărbați, a răpit trei oameni și i-a torturat fizic și moral. El face parte dintre învinuiții în dosarul „Portbagajul”.

Mihai Bucurenciu, patronul firmei de sticlărie Prolux şi al discotecii Club 99 din Bucureşti, a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosaul „Portbagajul” pentru implicare în sechestrarea şi torturarea a trei bărbaţi suspectaţi că i-ar fi luat 420 mii de dolari din portbagajul mașinii.

Cele 11 persoane acuzate în dosarul „Portbagajul” alături de Bucurenciu au ajuns să fie anchetate după ce, în 14 februarie 2000, Valentin Răducan, unul din cei trei presupuşi spărgători ai maşinii lui Bucurenciu, a reclamat Poliţiei oraşului Breaza că a fost răpit timp de o lună de un grup de persoane, printre care se afla şi patronul firmei Prolux din Bucureşti, Mihai Bucurenciu, care l-a acuzat că i-a furat 420.000 de dolari din portbagajul maşinii.

Răpitorii l-au sechestrat pe tânăr în diferite imobile din Capitală, iar, după un timp, l-ar fi transportat într-o casă de vacanţă (proprietate a lui Bucurenciu, situată în oraşul Breaza), de unde Răducan a reuşit să fugă. Tânărul le-a declarat politiştilor că răpitorii l-au torturat fizic şi psihic.

Ionuț Burtă-Verde – Baboi George Ionuț Teodoru, pe numele lui real, a primit un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani, pentru lipsire de libertate, în 2012. Tot din 2012, bărbatul este dat în urmărire națională și internațională.

Ionuț Burtă-Verde făcea parte din clanul Cămătarilor. Grupul infracţional organizat al Cămătarilor a avut o structură organizată compusă din peste 35 de persoane, care în perioada 2002-2005, au acţionat sub conducerea fraţilor Balint Ion şi Balint Vasile, în scopul obţinerii de către aceştia a unor beneficii materiale însemnate. Astfel, „Nuţu Cămătaru” şi „Balint Vasile”, erau cei doi lideri care au condus grupul de crimă organizată care s-a impus în lumea interlopă bucureşteană ca fiind „oamenii Cămătarilor”. În imediata apropiere a lor situaţi la un nivel inferior erau alte persoane, printre care și Ionuț Burtă-Verde. Astfel, într-un dosar privind săvârșirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, în care Nuțu și Sile Cămătaru au fost condamnați la 13 ani de detenție, a fost condamnat și Ionuț Burtă-Verde la șase ani. 

 

Costel Tudorache a fost condamnat în 2009 la trei ani de închisoare pentru tâlhărie. Bărbatul este dat în urmărire la nivel național din 2009.

Florentin Pandele, un bărbat de 59 de ani, născut și domiciliat în București, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor calificat, în 1997. Bărbatul a beneficiat, în anul 2000, de întreruperea pedepsei pe o perioadă de trei luni, din cauza unor probleme medicale. Bărbatul nu s-a mai întors în penitenciar și se află dat în urmărire la nivel național din anul 2001 și internațional din anul 2003.

Maria Tănase, o femeie de 34 de ani din București, a fost condamnată la 17 ani de închisoare pentru răpire și vătămare corporală în 2005. Femeia este dată în urmărire națională și internațională din 2005. 

Valentin Marian Mircea, un bucureștean de 27 de ani, a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor, în 2008. Bărbatul este dat în urmărire națională din 2008 și internațională din 2009. 

Tudorache Iancu, bărbat de 49 de ani, domiciliat în București, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru proxenetism, în 2008.  Bărbatul este dat în urmărire națională din 2008 și internațională din 2009. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button