Cei mai nesuferiți bucureșteni: Arogantul, Șoferul Șmecher, Gălăgiosul. Topul neplăcuților din oraș, făcut chiar de bucureșteni (dar și de musafiri) pe Reddit

15 nov. 2023
2768 afișări
Cei mai nesuferiți bucureșteni: Arogantul, Șoferul Șmecher, Gălăgiosul. Topul neplăcuților din oraș, făcut chiar de bucureșteni (dar și de musafiri) pe Reddit
Cei mai nesuferiți bucureșteni: Arogantul, Șoferul Șmecher, Gălăgiosul. Topul neplăcuților din oraș, făcut chiar de bucureșteni (dar și de musafiri) pe Reddit | Sursa foto: Freepik

Din când în când, între navetă, job și timpul petrecut pe telefon nu strică să arunci o privire mai atentă în jur sau chiar în oglindă. Pe subreddit-ul r/București a pornit o discuție legată de care sunt cei mai nesuferiți bucureșteni și care obiceiuri strică la armonia orașului.

Relaxați și onești, oamenii au început să vorbească deschis despre metehne – ale lor și ale celor din jur. Și de-aici reiese ceva ce noi am numit „Topul Neplăcuților din București”

Bucureștenii, exact ca locuitorii oricărei capitale, nu sunt perfecți. Surprinzător, dar nu prea, când vedem zilnic postări cu mașini parcate în oriunde doar nu pe locuri speciale, incidente în trafic sau oameni grăbiți și total neatenți la ce se întâmplă în jur. Pe subreddit-ul r/București, un utilizator a întrebat care bucureșteni strică peisajul prin acțiunile sau prin modul lor de a fi, care să îi depășească, după spusele sale, pe cei „care înjură pe Waze”.

Arogantul, Șoferul Șmecher (+ tupeu), Gălăgiosul, în Topul Neplăcuților din București

Oameni grăbiți și neatenți la cei din jur, șoferi care forțează și înjură în trafic sau motocicliști care parchează pe trotuar, în ciuda decenâței, ba chia rși a stâlpișorilor instalați. Toți își au locul în Capitală și toți au fost „premiați” cu o apariție în lista celor mai nesuferiți bucureșteni. Vă prezentăm mai jos o selecție cu cele mai comune și apreciate comentarii:

  • Cei care considera ca au in permanenta prioritate, care considera ca ei se grabesc cel mai tare, și toti cei din jurul lor sunt niste plebei. De asemenea, cei care injura/claxoneaza/sicaneaza masini cu numere de non-bucuresti, din principiu.”

„Veșnicul Nemulțumit de București” și alți antipatici locali

Și lista neplăcuților continuă pe Reddit:

  • Aia care se plâng ca nu se repara nimic, iar atunci cand repara se plâng de șantiere. Ăia care turează motoarele la maxim sau care vorbesc tare la telefon. Aia care își cumpară apartamente in cartierele noi de la periferie fara sa vada daca au toate utilitățile. Mega Image la parter nu înseamna utilități.”
  • „Îia care au impresia ca infrastructura unui oras a fost facută special pentru a-i facilita pe ei. Aia care-s la modul «acum, c-am ieșit eu în oraș, toata lumea să se dea la o parte. Dupa aceea, vă puteti relua activitatea obișnuită».
  • „Ăia de forțeaza galbenu’ și trec pe lângă tine milimetric pe trecere. Sau – și asta e boala mea: Când tu ai verde ca pieton și ei au verde intermitent și se comporta de parca ei ar avea prioritate, nu tu. Zilnic ma confrunt cu ratații ăștia si mereu am close call-uri în care ori îmi trec prin fata milimetric. ori pun frâna târziu, aproape de mine…”
  • „Ăia de se aruncă pe trecerea de pietoni fără să se asigure sau care traversează unde nu e trecere de pietoni, dar din nou, fără să se asigure. Ăia care îți suflă în ceafă când stau în spatele tău la coadă, nu au auzit de spațiu personal. Ăia pe care îi vezi în metrou răciți și nu sunt în stare nici mâna la gură să își pună când tușesc sau strănută”
  • „Aia care circulă cu mult peste viteza legala și vor să te depășească cu orice pret, chiar dacă peste 300m este o coloană de mașini care așteaptă la semafor.. și, după ce te depășesc, dau puternic în frâne..”

Orașele, mai cu seamă orașele mari precum Bucureștiul, îndeplinesc multe funcții importante pentru societate, dar au și disfuncțiile lor. Teoreticienii studiază constant  avantajele și dezavantajele vieții urbane, în special în ceea ce privește sentimentul de comunitate și legăturile sociale din orașe.

Dar locuitorii orașelor sunt extrem de numeroși, deseori provin (istoric și prezent) din zone și comunități diverse, uneori cu valori diferite, iar de aici pot apărea, uneori, „scurtcircuituri” în legăturile subtile dintre oameni.

În final, orașele (București included)  nu sunt nici mai bune, nici mai rele decât alte tipuri de comunități omenești.  Sunt, ca toate cele de pe lume, și cu bune, și cu rele. Sunt locuri pline de creativitate, cultură, diversitate a populației și entuziasm, dar sunt și locuri scasi-haotice (sau percepute ca fiind haotice), frustrare și, din când în când, ca acum pe Reddit, de exemplu, de onestă și simpatică autoevaluare.

Cookies