Cei mai electrificați din parcare. Bucureștenii din Sectorul 1 vor avea 350 de stații de încărcare pentru mașinile electrice

19 dec. 2022
389 Afișari
Cei mai electrificați din parcare. Bucureștenii din Sectorul 1 vor avea 350 de stații de încărcare pentru mașinile electrice
Cei mai electrificați din parcare. Bucureștenii din Sectorul 1 vor avea 350 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Imagine simbol: Pexels

Primarul Clotilde Armand anunță o premieră în administrația publică din România: În Sectorul 1 vor fi instalate 350 de stații de încărcare pentru mașinile electrice și/sau hibrid plug-in (număr record pentru o unitate administrativ-teritorială).

Sectorul 1: 350 de stații de încărcare pentru mașinile electrice

„Premieră în administrația publică din România: În Sectorul 1 vom avea 700 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice şi/sau hibrid plug-in, număr record pentru un UAT”, anunță primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Consiliul Local a aprobat luni, 19 decembrie, indicatorii tehnico-economici pentru investiție și depunerea cererii de finanțare la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu).

„Este un proiect conceput de noi la nivelul Sectorului 1, pe care AFM l-a adaptat și transformat într-un program la nivel național. Suntem un model de bune practici în administrația publică și ne bucurăm pentru asta”, transmite edilul.

Investiția are o valoare totală de 14.4 milioane de lei.

Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand
Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Beneficii

Două dintre beneficiile relevante generate de implementarea investiției sunt:

  • Reducerea nivelului poluării în Capitală;
  • Reducerea nivelului de zgomot în oraș, deoarece mașinile electrice sunt silențioase.

Asigurarea acestor condiții optime se vor transpune, în practică, în următoarele efecte:

  • Microclimatul social se va îmbunătăți, iar calitatea vieții va crește;
  • „Reducerea nivelului de zgomot fapt ce se constituie într-o diminuare în ceea ce privește stresul suferit de catre cetățeni urmare a zgomotului produs de mașini, cât și costul social cu eventualele cazuri care ar ajunge în sistemul medical de specialitate”, explică Clotilde Armand.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies