Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București

27 mai 2022
4880 afișări
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București

Salutare. Burger Fest 2022 și-a desemnat câștigătorii. Cei mai buni burgeri și-au dat întâlnire în București în weekendul 20-22 mai. Nu mai puțin de 23 de foodtruck-uri și restaurante specializate în hamburgeri au concurat pentru un loc pe podiumul celor mai gustoși burgeri din România. Din juriu au făcut parte Chef Radu Dumitrescu (Voila & jurat Masterchef), Mihai Toader (chef, explorator culinar în Fragmente & co-owner Soro Lume), food bloggeri și influenceri precum Prăjiturela (aka Mihaela Sava), respectiv Cristi Dandeș de la Food of Bucharest, cât și una bucată subsemnatul, haplea și pofticios din tată-n fiu, chiar aici pe b365.ro.

Jurați jurizând. Radu Dumitrescu, Mihai Toader și Cristi Dandes foto: Burger Fest

S-a jurizat, dar s-a și mâncat

În prima zi de jurizare s-a adoptat metoda Mistery Shopper. Pe românește, niște băieți din rândul organizatorilor au mers sub acoperire și-au achiziționat câte 3 burgeri de la fiecare dintre cei 23 de participanți, fără ca ei (participanții) să știe că burgerii vor ajunge în mâinile juriului. Astfel, ne-am asigurat că gustăm și jurizăm burgerul așa cum ar fi fost el pregătit și servit unui client obișnuit. Din punctul meu de vedere, adevăratele note s-au dat în cadrul acestei probe de Mistery Shopping.

Burger Talks și jurați. Prăjiturela Mihaela Sava și Dragoș Mihăilă, foto: Burger Fest 2022

În a doua etapă de jurizare, care a avut loc duminică, în ziua 2 de festival, cei 23 de participanți au pregătit câte un burger pentru fiecare dintre cei 5 jurați. Burgerii au fost degustați și notați la vedere, chiar pe scena festivalului, în lumina reflectoarelor. Oare au fost diferențe de gust între burgerii din prima zi și cei din a doua zi? Mă bucur că m-ai întrebat. În unele cazuri, diferențele au fost co-lo-sa-le. Experți la furat singuri căciula. Clasic românesc. Cu toate astea, unii burgeri s-au dovedit a fi la fel de apetisanți atât în prima zi (la Mistery Shopping), cât și în a doua zi, când știau clar că vor fi evaluați, putând să facă exces de zel…ca majoritatea.

Să nu mai aud de burgeri 2 ani, cel puțin

Cum e să faci parte din juriul unui festival de burgeri și să fii nevoit să deguști 23 de burgeri diferiți? N-o să mint: e plăcut, dar destul de solicitant pentru organism. Noroc cu Sfântul Gin Tonic și Maica Stareță Campari pe post de digestivi și lubrifianți sociali. S-a lăsat cu socializare, cu hăhăială și confesiuni despre horeca. Apropo, cică e jale mare cu ospătarii. Tre’ să ne apucăm de învățat mandarina, for cultural appropiation.

foto: Burger Fest 2022

Câștigătorii Burger Fest 2022, unde și cum îi poți mânca în București

Iată mai jos cei mai buni burgeri premiați la Burfer Fest 2022, în frunte cu câștigătorul competiției: JIM KON, de la Burger Van. Singurul burger pe care l-am notat cu 3 note de 10. Fabulos! Un burger cu adevărat impresionant, echilibrat, gustos, aromat, cu un kick mișto rău de tot de kimchi, iar maioneza de avocado cu lime și coriandru…mmmm, mmm, boy-oh-boy! Dorința și speranța mea e ca Burger Van să păstreze aceeași calitatea a burgerului Jim Kon, atât în livrări cât și în locațiile lor.

LOCUL 1: JIM KON, de la BURGER VAN

Carne de vită cu maduvă și soia, Kimchi cu miere și susan, piept de porc sous vide cu bulgogi barbecue, cheddar feliat, maioneza de avocado cu lime și coriandru

JIM KON, de la BURGER VAN. foto: Burger Fest 2022

Disponibil pe Tazz din Burger Van Vitan, Home și Bistro pentru delivery, iar fizic îl poți savura la Burger Van Home și Burger Van Bistro.

LOCUL 2: KOFTE HAMBURGER, de la Circus Pub

Chiflă artizanală, salată din Obor, köfte turcesc picant din vită și oaie, hummus arăbesc cu roșii uscate, castraveți murați în saramură, cartofi noi cu marar

KOFTE HAMBURGER, de la Circus Pub. foto: Burger Fest 2022

Disponibil începând cu data de 6 IUNIE 2022, la Circus Pub (Bulevardul Lacul Tei 65) și Circus Pub Foodtruck. Posibil și pe aplicațiile de livrări: Glovo, Bolt și Tazz

LOCUL 3: Ăla de concurs, de la FURGONETA Street Chefs

Chiflă, carne de vită, cedar, sos smoky, valeriana, creveți (3 bucăți) sos alioli, frunze de coriandru proaspăt

Ăla de concurs, de la FURGONETA. foto: Burger Fest 2022

Furgoneta a impresionat în ambele zile și a suflat locul 3 celor de la Meat 2 Eat, aflați pe locul 4 la doar câteva sutimi de punct.
Disponibilitate: Furgoneta nu a introdus (încă) în meniu acest burger. Revin cu updates pe măsură ce lucrurile evoluează.

LOCUL 4: Bacon Burger, de la Meat 2 Eat

Chiflă Casa Del Pan din fãină Semintegrala T80 macinată la moară cu pietre, Ou, Unt, Ulei floarea soarelui, și dospita 24h,
Carne Black Angus (ribeye+20% grăsime vită), bacon crispy copt, roșie, castraveți, sosul casei cu sfeclă rosie murată, garniță moldovenească  (carne afumată ținută în untură de mangalița), valeriana

E primul an când Meat 2 Eat participă la Burger Fest și puteau fi lejer pe locul 3 sau 2. S-au prezentat cu un burger fantastic, bine gândit, bine gătit, cu o chiflă senzațională și o carne pe măsură. Iar bucata aia de garniță din vârf, efectiv cireașa de pe tort. Superb de delicios!

Bacon Burger, de la Meat 2 Eat. foto: Burger Fest 2022

Disponibilitate: Bacon Burger nu a fost încă introdus în meniul Meat 2 eat Steakhouse din Calea Floreasca, nr.165 (One Tower). Sper să o facă în cel mai scurt timp. E păcat de rețetă.

LOCUL 5:  The G.O.A.T, de la SMOKIN’ PIG

Chiflă cu semințe de susan și ovăz unsă cu unt, burger din vită Black Angus, brânză de capră, valeriana, jalapenos, ardei copt

Smokin’ PIG a venit la Burger Fest 2022 să se dea rotund cu un burger aflat deja în oferta lor și…nu a dat greș. I-a ieșit, ba chiar cu vârf și îndesat. Un buger corect, mișto, gustos, echilibrat, fără multe briz brizuri. Un burger delicios, pișcător cât trebuie. Foarte bun.

The G.O.A.T, de la SMOKIN’ PIG. foto: Burger Fest 2022

Disponibilitate: The Goat este disponibil la Food Truckul Smokin Pig sau prin delivery, de la Bolt Food sau Tazz.

Cam atât despre top 5 burgeri de la Burger Fest 2022, unul dintre cele mai civilizate și de bun simț festivaluri de pe la noi.

Final de Burger Fest 2022. Un festival delicios de civilizat. Foto: Burger Fest 2022
Câștigători, organizatori, prezentatori și jurați Burger Fest 2022. See you next year!

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Pentru diversitate, iată alte câteva locuri din București unde am mâncat pentru tine și te invit să le experimentezi:

 

Cookies