Cei mai buni bucătari din țară și din afară

04 iun. 2021
277 Afișari
Cei mai buni bucătari din țară și din afară

În urmă cu mai mult de 10 ani îi numeam bucătari, așa cum probabil le mai spunem și astăzi, numai că destul de rar și cu siguranță doar în cadre mai familiare. Datorită tuturor emisiunilor televizate și chiar a filmelor, obișnuim să numim chefi persoanele competente în toate aspectele pregătirii alimentelor, concentrându-se adesea pe o anumită ramură de specializare în bucătărie.

Prin definiție, mâncarea românească este bogată și consistentă, cu o senzație inconfundabilă de „pregătit în casă”. Deși ne place să ne păstrăm din stilul autentic, bucătarii din restaurantele din toată țara explorează noi modalități de a fi creativi, inspirându-se din peisajul bucătăriei mondiale. Fie că oferă reinterpretări ale mâncărurilor clasice sau experimentează cele mai bune ingrediente locale, chefii cei renumiți chiar și peste hotare și-au format această reputație datorită talentului, dar și pasiunii pentru încântarea papilelor gustative celorlalți, precum și a celor proprii. Câțiva dintre aceștia sunt Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Joseph Hadad și Adi Hădean.

Gordon Ramsay este acel gen de bucătar mereu pregătit cu o critică la adresa unui anumit fel de mâncare și datorită caracterului său a ajuns unul dintre cei mai renumiți bucătari de la televizor, apărând preponderent în emisiunea numită Hell’s Kitchen. Aceasta a crescut în popularitate și a ajuns să aibă un succes atât de mare, încât Ramsay a continuat să găzduiască alte câteva spectacole similare, precum Kitchen Nightmares, Master Chef și The F Word. În toate acestea, bunul gust și iscusința ies la iveală, la fel cum se întâmplă și în slotul Gordon Ramsay: Hell’s Kitchen, care iese în evidență în multitudinea de sloturi online. Jocul oficial vine cu 5 role și 20 de linii de plată. Și pentru că este vorba despre un design foarte bine proiectat, există anumite elemente care pot apărea aleatoriu, pe baza rotirilor care apar în joc. Este ca și cum bucătarul face trucuri de magie în bucătărie, așteptându-se ca persoanele din jur să le guste, iar acestea chiar o fac.

Bobby Flay este ca un Gordon Ramsay mai puțin picant. Este ușor de recunoscut, de asemenea, din diferite emisiuni. A avut și câteva apariții cameleonice în sitcom-uri precum Lege și Ordine sau Anturaj. Deși este un celebru bucătar de televiziune, abilitățile sale de gătit în afara ecranului se ridică la aceleași standarde înalte. Cei mai mulți fani ai săi ar putea fi surprinși să afle că Flay a abandonat liceul și a devenit bucătar șef la vârsta de 20 de ani. De atunci, a găzduit peste o duzină de emisiuni tv, a scris 15 cărți de bucate și a devenit, fără îndoială, multimilionar.

Jamie Oliver este cu siguranță unul dintre cei mai renumiți bucătari din lume. Talentul său de a crea rețete și ambiția de a obține rezultate excelente îl transformă într-un model de urmat și datorită acestor două trăsături a devenit și faimos. Printre momentele sale pline de succes se numără cel în care a gătit pentru primul ministru al Marii Britanii, publicarea cărții sale de bucate The Naked Chef, care a devenit un bestseller, iar în 2003 a fost distins ca membru al Ordinului Imperiului Britanic. Carisma și cunoștințele sale despre mâncarea italiană au dus la fondarea propriei companii, The Jamie Oliver Restaurant Group, care la un moment dat avea peste 40 de locații.

Probabil ai auzit de Iron Chef, un show culinar japonez, care a avut premiera în 1993, iar astăzi nu mai este difuzat, dar a fost revitalizat între 2005 și 2018 prin versiunea americană. Masaharu Morimoto este un chef care a câștigat de mai multe în versiunea japoneză a emisiunii și a devenit astfel unul dintre cei mai renumiți bucătari din lume. Succesul său se datorează pregătirii intense în prepararea de sushi și în întreaga bucătărie tradițională japoneză. El și-a pus amprenta și pe teritoriul american, atunci când și-a deschis restaurantul Morimoto în Philadelphia, la începutul anilor 2000, continuând cu locații în Napa Valley și în New York City.

În fiecare an se realizează clasamente cu cei mai buni bucătari din lume. De cele mai multe ori, aceștia se apreciază reciproc, bazându-se pe pe bucătăria excepțională pe care o creează și pe experiențele de restaurant pe care le oferă.

Cookies