Cei infectați cu coronavirus vor fi tratați gratuit în centre de evaluare. Se dorește evitarea supraaglomerării din spitale

05 ian. 2022
195 afișări
Cei infectați cu coronavirus vor fi tratați gratuit în centre de evaluare. Se dorește evitarea supraaglomerării din spitale
Cei infectați cu coronavirus vor fi tratați gratuit în centre de evaluare. Se dorește evitarea supraaglomerării din spitale

Cei infectați cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi tratați în centre ce evaluare ambulatorie create de Ministerul Sănătății. Pentru primirea tratamentului nu este necesar ca cei ce vin în centre să fie asigurați medical.

În valurile trecute ale pandemiei una din cele mai mari probleme a fost reprezentată de supraaglomerarea din spitale. De data aceasta cei infectați cu coronavirus vor putea fi tratați gratuit în centre de evaluare. Acesta inițiativă a Ministerului Sănătății dorește să vină în ajutorul spitalelor.

Cei infectați cu coronavirus vor fi tratați gratuit în centre de evaluare

Ministrul Sănătății dorește să organizeze centre de evaluare ambulatorie în care persoanele ce sunt infectate cu COVID 19 să poată fi tratate gratuit. Tratarea acestora se va face indiferent dacă sunt asigurați sau nu. Această inițiativă are scopul de a micșora presiunea pusă pe spitale și de a evita aglomerarea excesivă a secțiilor acestora.

Măsura a fost dezbătută marți de către Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, împreună cu secretarul de stat Adriana Pistol și cu președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan. Aceștia au ținut videoconferințe atât cu direcțiile de sănătate publică județene, cât și cu managerii spitalelor. Pe lângă discuțiile referitoare la centrele de evaluare s-a discutat și despre pregătirea spitalelor. Pentru a se evita situațiile din valurile precedente în care mortalitatea a fost ridicată, spitalele trebuie să fie pregătite să acorde îngrijiri medicale atât celor infectați cu virusul SARS-CoV-2 dar și celor cu alte probleme de sănătate.

Se dorește evitarea supraaglomerarii din spitale

Alexandru Rafila a declarat că astfel de centre sunt foarte importante și necesare pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor. Spitalele trebuie să rămână funcționale pentru a putea garanta accesul tuturor cetățenilor la îngrijiri medicale.

Secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a precizat că cei ce vor fi testați pozitiv, trebuie să ajungă în aceste centre chiar din prima zi în care au primit rezultatul. Acest lucru este esențial ca ei să primească cât mai rapid tratamentul necesar și să nu se ajungă la cazuri severe. Pentru a fi tratați în astfel ce centre nu va fi necesar un bilet de trimitere.

Ministerul Sănătății va pune la dispoziție cetățenilor o hartă interactivă în cel mai scurt timp posibil. Aceasta va indica locurile unde centrele de evaluare vor fi amplasate.

 

 

 

 

Cookies