Cei doi tineri torturați la Secția 16 au murit. Apelul Ministrului de Interne, Lucian Bode

de:
30 mart. 2021
39890 Afișari
Cei doi tineri torturați la Secția 16 au murit. Apelul Ministrului de Interne, Lucian Bode

Cei doi tineri torturați la Secția 16 au murit. Lucian Bode, Ministrul de Interne, a confirmat informația, și a anunțat că a trimis Corpul de Control la Secția 16.

Anchetă după ce cei doi tineri torturați la Secția 16 au murit. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat decesul acestora, dar face apel să nu se facă legătura între oameni care depun plângere și „ulterior dispar”, după apariția în spațiul public al unor informații cu privire la moartea suspectă a unui dintre cei agresați anul trecut.

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt cercetați penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Ei făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti și au bătut şi sechestrat doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască, deşi sunt obligaţi de lege şi erau în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut și au fost dezvăluite abia după cinci luni, la începutul lunii martie, anul curent.

Rise Project a scris pe pagina de Facebook că unul dintre cei doi tineri torturați a fost găsit mort în condiții suspecte. Primul bărbat ar fi murit din cauze naturale acum trei săptămâni.

Întrebat ce se întâmplă la Secția 16 de Poliție din Capitală, după ce a fost confirmat și al doilea deces, al celei de-a doua victime a polițiștilor, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că a trimis Corpul de Control acolo și că „va face ordine”.

Cei doi tineri torturați la Secția 16 au murit. Declarațiile Ministrului de Interne

„Corpul de Control al ministrului realizează o acțiune de control la Secția 16. Imediat ce va fi finalizată această acțiune, concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut și eu aceste informații (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar”, a declarat, la Digi24, Lucian Bode.

Ministrul de Interne a spus că nu va intra în detaliile anchetei acum, din dorința de a respecta dorința familiei celui de-al doilea tânăr decedat, însă va face public din ce cauză a murit bărbatul.

„Cel de-al doilea cetățean suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii și respectăm această dorință. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secția 16 voi face ordine. Aștept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.

Cookies