FIT CITY

Cei doi copii cu sindrom hemolitic-uremic internaţi sunt în stare stabilă

Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeş şi Bacău care sunt internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” şi Spitalul de Pediatrie din Iaşi, se află în stare stabilă, conform informaţiilor transmise de către medicii unităţii sanitare la Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă.

Copilul din Argeş, în vârstă de 1 an şi 8 luni, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, este supus procedurilor de dializă peritoneală. În cursul zilei de astăzi, o comisie interdisciplinară va decide dacă pacientul va rămâne internat pe secţia de terapie intensivă (ATI) sau va fi transferat pe secţia de nefrologie. Copilul din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni care se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, în secţia de terapie intensivă (ATI) şi este supus procedurilor de dializă peritoneală, în stare stabilă. În ambele cazuri, direcţiile de sănătate publică şi cele sanitar veterinare continuă anchetele demarate„, se arată în sursa citată.

Nu în ultimul rând, Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Astfel, Ministerul Sănătăţii recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button