Cei care se vaccinează împotriva COVID-19 primesc 100 de dolari. SUA vrea să crească rata de imunizare rapid

27 apr. 2021
126 Afișari
Cei care se vaccinează împotriva COVID-19 primesc 100 de dolari. SUA vrea să crească rata de imunizare rapid

Statul american Virginia de Vest va oferi 100 de dolari sub formă de obligațiuni fiecărui tânăr care alege să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Autoritățile au recurs la această măsură pentru a accelera campania de imunizare, campanie care a încetinit în ultimul timp în acest stat, mai ales în rândul tinerilor, anunță BBC.

Autoritățile speră că această măsură să motiveze persoanele cu vârsta între 16 și 35 de ani să se vaccineze, potrivit Digi24.

Există temeri că tinerii sunt mai ezitanți în privința vaccinului

Statul american Virginia de Vest a fost mult timp unul dintre statele americane aflate pe locurile fruntașe în topul vaccinării, însă trendul a fost unul descendent în ultimele zile, deoarece din ce în ce mai puține persoane s-au vaccinat. Există temeri din partea autorităților că tinerii ar fi mai ezitanți în privința vaccinului anti-COVID 19.

„Copiii noștri probabil nu realizează cu adevărat cât de importanți sunt în oprirea acestei pandemii, a spus guvernatorul Jim Justice.

Măsura de motivație a tinerilor presupune faptul că toate persoanele din această grupă de vârstă care se vaccinează pot să primească cei 100 de dolari, plus dobânda aferentă, în viitorul apropiat. Desigur, și cei care s-au vaccinat deja împotriva COVID 19 și se încadrează în intervalul 16-35 de ani vor primi acești bani.

Puțin peste jumătate din populația eligibilă s-a vaccinat în Virginia de Vest

Virginia de Vest are a 16-a cea mai mare rată de noi infectări cu coronavirus pe cap de locuitor din cele 51 de state din SUA.

Până acum 52% din cei 1,5 milioane de cetățeni eligibili pentru vaccinare au primit cel puțin prima doză de ser anti-COVID 19, spune guvernatorul Jim Justice, însă, potrivit acestuia, în jur de 40% din populație ezită să se vaccineze.  „Încerc să gasesc o modalitate prin care să-i motivez cu adevărat, iar noi să trecem peste această încercare”, a precizat acesta.

Plățile către persoanele vaccinate vor fi finanțate prin intermediul planului de asistență în pandemie, denumit The  Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act (CARES), plan care a intrat în vigoare în Statele Unite ale Americii de luna trecută. Guvernatorul din Virginia de Vest a precizat că autoritățile au verificat temeinic procedura pentru a se asigura că fondurile primite pot fi folosite în mod legal pentru obligațiuni.

Toate persoanele peste 16 ani din SUA se pot vaccina împotriva noului coronavirus, iar aproximativ jumătate dintre adulții americani au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC).

Cookies