Cei 7 puști care au speriat turiștii din Centrul Vechi. Furau carduri și cheltuiau. Poliția Capitalei: au făcut plăți de 7.000 de euro

06 oct. 2023
481 Afișari
Cei 7 puști care au speriat turiștii din Centrul Vechi. Furau carduri și cheltuiau. Poliția Capitalei: au făcut plăți de 7.000 de euro
Cei 7 puști care au speriat turiștii din Centrul Vechi. Furau carduri și cheltuiau. Poliția Capitalei: au făcut plăți de 7.000 de euro | Sursa foto: Centrul Vechi

7 tineri care furau carduri de la turiști în Centrul Vechi al Capitalei au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi instanţei, cu măsuri legale.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, cei șapte ar fi cheltuit astfel aproximativ 7.000 de euro: 

Cei 7 care au speriat turiștii din Centrul Vechi toată vara

Anchetatorii spun că tinerii – cu vârste între 19 și 21 de ani – au dat loviturile peste vară, în perioada mai-august 2023. Ei  ar fi acţionat în minigrupuri, după ce plănuiau „loviturile”: 

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi efectuat mai multe plăţi, la diverşi agenţi economici, prin utilizarea frauduloasă a unor carduri bancare, pe care le-ar fi folosit în efectuarea mai multor tranzacţii financiare, fără consimţământul titularilor, accesând totodată, fără drept, serverele instituţiilor bancare emitente ale cardurilor, precum și sistemele informatice ale POS-urilor la care s-au efectuat operaţiunile”, arată sursa citată.

Anchetatorii au făcut și percheziții la suspecți care furau cardurile turiștilor străini din Centrul Vechi, unde au găsit tot felul de lucruri imposibil de justifica, pe care polițiștii le numesc „bunuri de interes în cauză”.

Printre acestea se numărăr mai multe telefoane mobile, o armă albă, mai multe sume de bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată, precum şi patru pungi, având aproximativ 500 de grame, în interiorul cărora se afla o substanţă albă pulverulentă, susceptibilă de a avea în componenţă substanţă cu efect psihoactiv.

Pungile au fost ridicate de către poliţişti bucureșteni din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies