Gabriela Firea este oficial primar general al Capitalei. Ce le cere directorilor din Primărie

de:
23 iun. 2016
1 Afișari
Gabriela Firea este oficial primar general al Capitalei. Ce le cere directorilor din Primărie

UPDATE Mesajul noului primar general pentru primarii din cele șase sectoare:

Începând de luni dimineața, să demonstrăm că suntem o echipă puternică și împreună vom rezolva cele mai urgente probleme ale Bucureștiului, pentru început, și imediat, în secunda următoare, să facem în așa fel încât Capitala să înflorească, să înflorească așa cum s-a întâmplat în Sectorul 3, pentru că în rest e paragină. Această paragină trebuie să dispară, prin munca noastră de zi cu zi, a tuturor”, a spus  Gabriela Firea, conform Agerpres.

Edilul a adăugat că Primăria Generală a Capitalei trebuie să se implice mai mult în viața de zi cu zi a bucureștenilor și a exemplificat câteva dintre problemele existente, precizând că în Sectorul 5 nu sunt suficiente creșe și grădinițe.

„La Sectorul 6 — știți foarte bine că nu putem să intrăm și să ieșim din Capitală, pentru că este cea mai mare aglomerație. În Sectorul 1, deși este cei mai modern sector al Capitalei, încă sunt străzi care arată mai rău decât în mediul rural. Nevoi sunt multe, totul e să vrem, pentru că va trebui să putem să le rezolvăm”, a subliniat primarul general.

Firea a remarcat prezența în sală a primarilor din județul Ilfov și le-a mulțumit pentru faptul că au înțeles că Bucureștiul nu se poate dezvolta izolat.

„Trebuie să respectăm principiile zonei metropolitane, pe care le-au aplicat toate capitalele mari ale lumii. Văd aici în sală un specialist în atragerea de fonduri europene, împreună cu care am avut o întâlnire azi dimineața și citeam rapoartele care privesc Bucureștiul, Ilfovul și zona metropolitană, dar și despre milioanele de euro pe care le-am pierdut, pentru că nu a existat interes să se atragă fonduri europene pentru rezolvarea multelor probleme din Capitală”, a precizat ea.

Firea a dezvăluit și o opinie personală, rugându-i pe cei prezenți să nu se supere și cerând încuviințarea lui Liviu Dragnea pentru a exprima această convingere.

„În final, dacă îmi dă voie domnul președinte Dragnea, vă spun un gând personal. (…) Nu vă supărați domnilor, știți cât vă prețuim și știți că fără dvs putem să facem multe, dar nu totul. Dacă vrei să afli ceva, vorbește cu un bărbat. Dacă vrei să se facă ceva, vorbește cu o femeie. Vă rog, vorbiți cu mine! Doamne ajută!”, a spus ea.

UPDATE Noul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat joi seară, după ce a depus jurământul, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Teatrul Excelsior, că va avea sâmbătă dimineață o primă întâlnire cu directorii din PMB.

„Eu voi avea sâmbătă dimineață o primă întâlnire cu directorii din PMB. Nu am idei preconcepute. Nu am câștigat votul oamenilor pentru a veni cu echipa mea, pentru că nici nu am 800 de prieteni, câți sunt angajații Primăriei. Dar eu le voi spune care sunt cerințele mele: punctualitate, seriozitate, implicare, toleranță zero la corupție, toleranță zero la birocrație, munca în folosul cetățeanului, bucureșteanul să fie respectat. Cine rămâne, rămâne alături de mine, indiferent ce carnet de membru de partid are în buzunar, și muncim împreună”, a spus edilul, citat de Agerpres.

Ea a adăugat că nu va tolera mentalitatea de tip „merge și așa”, nici indiferența sau atitudini pentru care „orice angajat în sistemul privat ar fi dat afară”.

„Mare parte din blocajul de pe străzi, blocajul din trafic pe care îl resimțim cu toții este din cauza acestor șantiere care nu se mai încheie. Este din cauza lipsei parcărilor și a lipsei autobuzelor RATB, a benzilor speciale pentru transportul în comun, a indiferenței, a nepăsării, a neimplicării. Este din cauza motivelor pentru care orice angajat în sistemul privat ar fi dat afară. Dar pentru că suntem la stat, se consideră că merge și așa. De azi nu mai merge și așa”, a mai spus ea.

Primarul general a anunțat că înainte de a prezenta fiecare proiect în ședințele de Consiliul General va discuta cu membrii CGMB. A subliniat că pentru ea consultarea publică nu reprezintă o simplă sintagmă, ci „un mod de viață, un mod de a fi”.

„Am lucrat peste 20 de ani în presă, în care zi de zi, seară de seară am luat temperatura problemelor națiunii. Un barometru important este obținut atunci când te consulți. Pentru mine, a întreba un simplu cetățean este o valoare în sine. Pentru că, de fiecare dată, două păreri sunt mai bune și mai utile decât una”, a precizat ea.

Firea a adăugat că în ultima perioadă a vizitat multe șantiere și a constatat că în București sunt deschise obiective de investiții care sunt în faza incipientă de peste zece ani, deoarece nu a fost verificat stadiul execuției, iar atunci când au existat obstacole nu s-a cerut sprijinul Parlamentului sau al Guvernului. În acest sens, a menționat că vinerea trecută a vizitat Școala Eugen Barbu, ale cărei lucrări de modernizare nu au fost finalizate timp de zece ani. Gabriela Firea a oferit asigurări că în timpul mandatului său niciun obiectiv de investiții nu va mai depăși termenele stabilite.

„În mandatul meu, niciun contract nu se va mai semna în Primăria Capitalei fără penalități usturătoare pentru toți cei care cred că vin să participe la licitații cu instituția Primăriei Generale, pe urmă subcontractează lucrările și lasă Capitala în șantier”, a declarat edilul.

UPDATE Gabriela Firea a depus jurământul de edil, devenind astfel, oficial, Primarul General al Capitalei.
La ceremonia de învestire în funcţie au participat mai mulţi sociali-democraţi, printre care şi preşedintele PSD Liviu Dragnea. De asemenea, la eveniment a fost prezent şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu dar şi foşti colegi jurnalişti ai Gabrielei Firea.

Primarul ales, Gabriela Firea, și-a exprimat speranța că, indiferent de formațiunile politice pe care le reprezintă, aceștia vor deveni o echipă.

„Dați-mi voie să îmi exprim convingerea că împreună vom demonstra că, indiferent ce formațiune politică reprezentăm, vom deveni o echipă, iar culorile pe care le vom reprezenta vor fi culorile Bucureștiului. Dați-mi voie să cred că alături de dvs., cei mai mulți oameni tineri, oameni foarte bine pregătiți, foarte multe doamne — le văd în sală și mă bucur, de la toate formațiunile politice — vom demonstra că se poate mult mai bine decât a fost. Avem împreună de făcut foarte multe lucruri. Nu avem timp de pierdut. În fiecare zi va trebui să ne dedicăm celor care ne-au dat votul, încrederea și speranța, pentru ca Bucureștiul să devină capitala pe care ne-o dorim cu toții”, a spus Gabriela Firea în debutul ședinței, scrie Agerpres.

Președinte de ședință pentru următoarele trei luni a fost ales Aurelian Bădulescu (Alianța PSD+UNPR), care a întrunit 28 de voturi. Au mai candidat Cătălin Deaconescu, din partea PNL, care a întrunit 11 susțineri, și Andrei Ionescu, din partea PMP, care a obținut patru voturi.

La ședință a fost prezent și prefectul Paul Nicolae Petrovan. Cei 55 de consilieri generali reprezintă următoarele formațiuni politice: PSD+UNPR (24 de consilieri), USB (15 consilieri), PNL (8 consilieri), ALDE (4 consilieri), PMP (4 consilieri).

Cookies