ȘTIRI

De ce nu există toalete la metroul bucureștean

Vizibil deranjată de lipsa toaletelor la metrou, o călătoare a făcut o reclamație la adresa conducerii Metrorex, sugerând amenajarea de grupuri sanitare în incinta stațiilor de metrou. Însă, vinovați pentru această problemă sunt inginerii lui Ceaușescu, care nu au prevăzut, din stadiul de proiect, existența unor asemenea spații în subteranul bucureștean, potrivit oficialilor Metrorex. Între timp, nu s-a găsit vreo rezolvare pentru această problemă a bucureștenilor care fac naveta zilnic.

„Problema toaletelor este una de ordin constructiv, pentru care se caută, în continuare, soluții intrucât acest aspect nu a fost luat în calcul la proiectarea metroului. Niciuna dintre stațiile de metrou de pe magistralele construite înainte de 1990 nu a avut prevăzute și nu a dispus de spații care să poata fi amenajate ca grupuri sanitare. S-a reușit totuși amenajarea unor toalete, deschise publicului călător în stațiile Piața Victoriei 1 și Piața Unirii 1, precum și în toate stațiile recent date în folosință, precum Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie, Nicolae Teclu și Anghel Saligny”, a răspuns conducerea Metrorex la sesizarea bucureștencei.

În aceeași comunicare, reprezentanții companiei mai anunță că stațiile noi de metrou, care vor fi date în exploatare, de pe ruta 1 Mai – Laminorului și stațiile de pe magistralele 5 și 6 vor fi dotate cu grupuri sanitare încă de la începutul construirii acestora. Astfel, bucureștenii care vor călători pe ruta Drumul Taberei – Universitate și cei care vor circula pe magistrala 6, care face legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni nu vor mai resimți lipsa grupurilor sanitare.

Citește și Stația de metrou Piața Romană nu trebuia să existe

Care este secretul celei mai grandioase staţii de metrou din Bucureşti

Bucureştiul neştiut: Oraşul subteran de la Piaţa Unirii – de la catastrofă la Magistrala 7


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button