Ceață și ghețuș în România. ANM a emis Cod Galben de vreme rea

17 dec. 2021
132 Afișari
Ceață și ghețuș în România. ANM a emis Cod Galben de vreme rea
Ceață și ghețuș în România. ANM a emis Cod Galben de vreme rea

Meteorologii au emis vineri dimineață mai multe atenționări nowcasting de tip Cod Galben de vreme rea: ceață, ghețuș, ninsoare viscolită și vânt puternic.

Ceață și ghețuș în România. ANM a emis Cod Galben de vreme rea. Atenționările sunt valabile până în jurul orei 11:00.

Ceață și ghețuș în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting de tip Cod Galben pentru județele: Arad: zona joasă; Bihor: zona joasă; Timiş: zona joasă, dar și pentru județul Maramureș: zona joasă. Fenomenele vizate: local va apărea ceața, iar aceasta va determina scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului. Atenționarea este în vigoare vineri, 17 decembrie 2021, în intervalul orar 09:00 și 11:00.

Te-ar mai putea interesa și: METEO Vremea din București la final de săptămână. Apar fulgii de zăpadă

O altă atenționare de tip Cod Galben a fost emisă pentru județul Gorj: Târgu Jiu, Rovinari, Bumbești-Jiu, Tismana, Bâlteni, Mătăsari, Bălești, Runcu, Drăguțești, Scoarța, Peștișani, Fărcășești, Dănești, Stănești, Telești, Bălănești, Godinești, Turcinești, Câlnic, Schela, Lelești, Glogova, Ciuperceni, Arcani. Fenomenele vizate: local va apărea ceaţa, iar aceasta va determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului. Codul Galben este valabil vineri, 17 decembrie 2021, între orele 08:40 și 10:00.

ANM a emis Cod Galben de vreme rea

O atenționare Cod Galben a fost emisă pentru județul Constanța. Fenomenul vizat de meteorologi: local și temporar – intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 65 de kilometri pe oră. Este valabilă atenționarea vineri, 17 decembrie, până la ora 11:00.

O altă atenționare de Cod Galben a fost emisă pentru județele: Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m; Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m și pentru județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m și județul Vâlcea: zona de munte de peste cota 1800 m, județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m; județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m; județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m. Fenomenele vizate sunt: intensificări ale vântului cu viteze care vor depăși la rafală 90-100 kilometri pe oră, transport de zăpadă care va determina scăderea vizibilității, ninsoare viscolită. Atenționarea este valabilă vineri, 17 decembrie, în intervalul orar 08:00 – 10:00.

Un alt Cod Galben de intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși la rafală 80…90 de kilometri pe oră, ninsoare viscolită, transport de zăpadă ce determină scăderea vizibilității, este emis pentru județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m și județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m și este valabil până la ora 10:00, potrivit ANM.

Cookies