Ceață în București. Prognoza meteo pentru această săptămână și avertizările emise de ANM

03 ian. 2022
100 Afișari
Ceață în București. Prognoza meteo pentru această săptămână și avertizările emise de ANM
Ceață în București. Progmoza meteo pentru această săptămână și avertizările emise de ANM

Astazi, 3 ianuarie 2022 când mare parte din noi ne întoarcem la muncă, în București cerul este înnorat și avem parte de ceață. Iată cum va fi vremea în prima săptămână a anului.

Vremea în București în prima săptămână a acestui an este destul de blândă pentru perioada în care ne aflăm. Cu toate că temperaturile nu sunt foarte mici vom avea parte de ceață în București și de un cer parțial noros.

Ceață în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare pentru Municipiul București de care șoferii trebuie să țină cont. Este cod galben de ceață ce va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri. Această avertizare este valabilă până astăzi, 03 ianuarie 2022, la ora 10:00.

Luni, 03 ianuarie 2022

Luni, în București va fi destul de cald. Maxima termică va atinge pragul de 12 grade Celsius, însă cerul va fi parțial noros. Nu vom avea parte de precipitații însă va fi ceață, iar rafalele de vânt vor avea o viteză de aproximativ 28 de km/h. Pe parcursul nopții cerul rămâne parțial înnorat, iar minima termică scade până la 2 grade Celsius. Rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 22 de km/h.

Marți, 04 ianuarie 2022

Marți temperaturile rămân ridicate, maxima termică a zilei fiind de 12 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 20 de km/h. Pe parcursul nopții temperatura scade ajungând la minima de 5 grade Celsius. Rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 20 de km/h.

Miercuri, 05 ianuarie 2022

Miercuri se înregistrează cele mai ridicate temperaturi din acesta săptămână. Maxima termică a zilei va fi de 15 grade Celsius, iar cerul va fi variabil. Rafalele de vânt vor avea o viteză medie de 28 de km/h. Noaptea temperatura minimă coboară până la 3 grade Celsius și vântul se mai domolește, rafalele de vânt având o viteză medie de 19 km/h.

Joi, 06 ianuarie 2022

Pentru ziua de joi prognoza ANM arată că temperatura maximă a zilei va fi de 13 grade Celsius. Deci rămâne destul de cald. Rafalele de vânt vor avea o viteză de aproximativ 20 de km/h. În timpul nopții minima termică ajunge la 4 grade Celsius, iar cerul va fi parțial noros. Rafalele de vânt vor avea o viteză de 28 de km/h.

Vineri, 07 ianuarie 2022

Vineri cerul va fi parțial noros, iar temperaturile mai scad puțin ajungând la maxima termică de 9 grade Celsius. Vântul va avea o viteză de 20 de km/h. Noaptea minima termică va fi de 4 grade Celsius, iar rafalele de vânt vor avea o viteză de 17 km/h.

Alte avertizări emise de ANM

O altă avertizare emisă de Administrația Națională de Meteorologie este cea de cod Galben de intensificări ale vântului, ce este valabilă de azi, 03 ianuarie ora 08:00, până mâine 04 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul precizat, în zona montană vântul va avea intensificări semnificative și va ajunge la viteze de 70-80 de km/h. În zonele înalte (la peste 1700 m) rafalele de vânt vor depăși 90-120 de km/h și va ninge viscolit temporar. În restul teritoriului, viteza medie a vântului va fi de 45-55 de km/h.
 Aceasta este valabilă pentru județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Prahova, Vâlcea, Argeș, Buzău, Dâmbovița, Maramureș, Sibiu, Vrancea, Bacău, Cluj, Gorj, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț și Suceava.

A fost emis de asemenea un cod galben de ceață ce va reduce vizibilitate sub 200 de m, în anumite zone chiar sub 50 de m și care va favoriza formarea ghețușului. Acesta este valabil pentru Cluj: zona joasă, Bistrița-Năsăud: zona joasă, Alba: zona joasă, Covasna: zona depresionară, Brașov: zona joasă, Brașov: zona depresionară, Mureș: zona joasă, Harghita: zona joasă, Galați, Vaslui, Gorj: zona joasă, Olt, Vâlcea: zona joasă, Dolj, Harghita: zona depresionară, Sibiu: zona joasă, Ialomița, Argeș: zona joasă, Prahova: zona joasă, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița: zona joasă și Teleorman. Acesta este valabil până azi la ore 09:00.