Ceartă ca la ușa cortului pe holurile Parlamentului. Un deputat AUR, scandal de zile mari cu parlamentarii USR-PLUS: Că ce mă, păduche?

24 mart. 2021
89 Afișari
Ceartă ca la ușa cortului pe holurile Parlamentului. Un deputat AUR, scandal de zile mari cu parlamentarii USR-PLUS: Că ce mă, păduche?

Deputatul AUR Dan Tanasă a avut o ceartă pe holurile Parlamentului, după plenul Camerei unde a fost adoptat proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ. Acesta i-a spus deputatului USR-PLUS Silviu Dehelean că este un „păduche”, iar liderului deputaţilor USR-PLUS i-a transmis că este un „zero barat”.

„Că ce mă, păduche? Cum adică vii tu spre mine să mă ameninţi? Bă, dispari de aici! Nu auzi ce spun? Marş mă de aici. Îţi ordon să dispari din faţa mea. Nu mai strica aerul. Îţi ordon să faci paşi înainte! Domnul deputat a venit spre mine, m-a ameninţat. Eu cum trebuia să reacţionez?”, i-a replicat  Dan Tanasă lui Silviu Dehelean, pe holurile Parlamentului.

Unui alt parlamentar al USR-PLUS, deputatul AUR i-a spus că este „papagal”.

„Băi papagalule, stai acolo că stai bine. Să stai acolo ca prostul, că stai foarte bine şi te bag eu în seamă când vreau. Voi l-aţi dat afară din USR pe singurul care a făcut ceva în ţara asta, pe Nicuşor Dan, ca să umpleţi partidul de securişti, de băieţi cu CV-uri fabricate, de băieţi care put de la o poştă a securişti şi l-aţi dat afară pe Nicuşor Dan”, i-a transmis Tanasă.

Acesta a avut cuvinte şi pentru Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS: „Eşti un zero barat. Am acasă, Moşteanule, şosete găurite care sunt mai valoroase decât eşti tu. Nu ai făcut absolut nimic în viaţa ta şi te-ai trezit deputat. Deci nu mai vorbi tu de George Simion, pentru că pe lângă George Simion eşti un zero barat, eşti un nimeni în drum”.

De la ce a pornit scandalul

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ. Printre amendamentele aprobate se numără unul prin care magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

Liderul deputaţilor AUR George Simion a subliniat că nu a fost explicat cui aparţine acel amendament privind trimiterea în judecată a magistraţilor doar cu avizul CSM, o modifcare la care AUR se opune.

„Nu ne-aţi explicat de unde a venit acel amendament. Grupul AUR nu e de acord cu acel amendament. UDMR zice că vine de la USR. Noi suntem împotriva acelui amendament. Asumaţi-vă amendamentul acela, domnule Barna”, a afirmat Simion.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut şi votat de Senat, for decizional.

Cookies