Cea mai veche cafenea din București, aflată în Centrul Vechi, a fost premiată pentru design interior. Pe vremuri, Mihai Eminescu și I. L. Caragiale își petreceau timpul aici

26 oct. 2023
5523 Afișari
Cea mai veche cafenea din București, aflată în Centrul Vechi, a fost premiată pentru design interior. Pe vremuri, Mihai Eminescu și I. L. Caragiale își petreceau timpul aici
Cea mai veche cafenea din București, aflată în Centrul Vechi, a fost premiată pentru design interior. Pe vremuri, Mihai Eminescu și I. L. Caragiale își petreceau timpul aici. Sursa foto: Facebook/ Cafeneaua Veche 9

Cafeneaua Veche 9, care este, după denumire, cea mai veche cafenea din București, a fost premiată pentru design interior. Aceasta se află în fața Pieței Sfântul Anton și a fost atestată documentar în anul 1812.

Mihai Eminescu obișnuia să-și bea cafeaua în această cafenea

Cafeneaua Veche 9, situată în Centrul Vechi al Bucureștiului, a fost premiată pentru Arhitectura de Interior la Bienala Națională de Arhitectură 2023.

Cafeneaua a avut drept oaspeți celebre personalități culturale românești, precum: Mihai Eminescu, Veronica Micle, Ion Luca Caragiale și Regele Carol al II-lea, potrivit thetrends.ro.

Cafeneaua Veche era locul în care Mihai Eminescu își savura cafeaua pe vremea când era Redactor-șef la publicația Timpul, al cărei sediu era pe Str. Covaci, chiar lângă locul în care acum cafeaua rafinată și meniurile complexe sunt savurate de bucureșteni.

Chiar dacă în documentele oficiale cafeneaua este atestată în anul 1812, povestea sa a început, de fapt, în anul 1781, când armeanul Ștefan Antîlop primește permisiunea domnitorului Alexandru Ipsilanti să își construiască o cafenea în apropierea Curții Domnești.

Cultura și moștenirea locului au fost cele care au atras investitorii să se implice în renovarea și redeschiderea celei mai vechi cafenele a Bucureștilor.

Proprietarii actuali ai clădirii și-au dorit conservarea aerului pitoresc al epocii trecute, dar în același timp și aducerea în actualitate a unui spațiu care, în urma amenajărilor succesive, își pierdea importanța.

Cea mai veche cafenea din Bucureşti se află în fața Pieţei Sfântul Anton şi a fost atestată documentar în 1812.

Restaurantul din Centrul Vechi își propune să exprime pasiunea pentru oraș, istoria și cultura lui, dar și spiritul modern, reflectat în selecția rafinată a meniului.

Câteva imagini din interiorul cafenelei

Cafeneaua Veche 9
Cafeneaua Veche 9. Sursa foto: Facebook/ Cafeneaua Veche 9
Interiorul cafenelei
Interiorul cafenelei. Sursa foto: Facebook/ Cafeneaua Veche 9
Barul cafenelei
Barul cafenelei. Sursa foto: Facebook/ Cafeneaua Veche 9

Te-ar putea interesa și:

Cookies