„Cea mai super decapotabilă” din București a fost zărită, pe ofticată ploaie, pe Banu Manta. N-are nici hard, nici soft top, are Celofan Top

24 apr. 2024
2535 afișări
Cea mai super decapotabilă din București a fost zărită, pe ofticată ploaie, pe Banu Manta. N-are nici hard, nici soft top, are Celofan Top | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov ⚠️

Înainte să vorbim mai pe îndelete despre „Decapotabila Celofan Top”, să fim cinstiți: e frumos cu decapotabila și, în ciuda a ce poate că ar crede cineva, cele mai grozave anotimpuri să te plimbi cu mașina decapotată sunt primăvara și toamna, nu vara.

Mai ales printr-un oraș ca Bucureștiul, unde vara vine cu niște zile de-o fierbințeală care te lovește-n moalele capului, plus stat la câte două-trei semafoare, plus noxe, plus temperatura de la nivelul asfaltului.

Deci, primăvara și toamna e super să circuli cu mașina decapotată. Dar… problem: sunt și anotimpurile cu vreme sucită (bine, cât mai țin cont și anotimpurile de natura lor.  Și pleci dimineața pe primăvară superbă, după care te prinde la în traffic ja un fior de toamnă  ciudoasă, care dă și niște ploaie.

Sau invers, cum s-a întâmplat azi în București, unde dimineață era un fel de aer umed-năclăit (plus tonele de praf saharian) și se aburea parbrizul, iar la amiază nu mai știai unde s-arunci cu geaca și cu hanoracul, că s-a făcut vreme de tricou.

Decapotabila cu Celofan Top de pe Bulevardul Banu Manta

Apoi, să fim cinstiți, ituația bucureșteanului cu cea mai decapotabilă dintre decapotabile zărite în utlima vreme prin oraș nu-i tocmai cea mai fericită.

Mașina a fost surprinsă, ieri pe la ora asta, parcată pe Bulevardul Banu Manta. A remarcat-o un membru al comunității Infotrafic București și Ilfov⚠️:

Nașpa să ai decapotabilă și să uiți de ea că este decapotată!

„Cum s-a ajuns într-o astfel de situație?” e o întrebare logică.

Avem, în esență, două scenarii:

  1. Scenariul Cumsecădeniei – proprietarul chiar a uitat c-a parcat-o decapotată… sau poate n-a uitat, ci doar a trăit cu o uriașă convingere că N-O SĂ PLOUĂ. Dar, culmea, prognoza meteo a avut dreptate și-n București a plouat (marți a făcut asta urât și mult). Și-atunci, poate că un trecător omenos a văzut mașina dârdâind sub ploaie și a înzestrat-o cu un improvizat „Celofan Top.
  2. Scenariul „S-a stricat stistemul, aia e, n-am ce face, merg cu ea așa!” În acest al doilea scenariu, proprietarul însuși a meșterit decapotabila cu Celofan Top.

Pentru această a doua variantă, un alt bucureștean sintetizează fair enough:

Să iei masina de toți banii și sa nu ai și pentru întreținere…. Asta dacă nu cumva a avut ghinionul sa i se strice sistemul de decapotare fix în perioada asta și sa nu aibă timp cei din service de el.

În  final, să sperăm că n-a pățit, răcit prea tare.

 

Cookies