CEA MAI SCUMPĂ PARCARE din România şi-a mărit tarifele din nou. PREŢ RECORD pentru o SINGURĂ ORĂ!

de:
27 mart. 2017
289 Afișari
CEA MAI SCUMPĂ PARCARE din România şi-a mărit tarifele din nou. PREŢ RECORD pentru o SINGURĂ ORĂ!

La doi paşi de Guvernul României, pe recent renovatul Bulevard Buzeşti, oprirea autoturismelor este interzisă prin lege. Însă traficul auto în zonă este în creştere constant, având în vedere că acolo funcţionează foarte multe clădiri de birouri şi clinici medicale private, scrie romaniatv.net

Situaţia a fost foarte bine speculată de omul de afaceri Dragoş Dragoteanu care a amenajat pe Buzeşti o parcare privată, între clinicile Anima, Regina Marina şi Sanador. Aici, 15 minute de parcare au ajuns să coste în prezent 9 lei, adică 36 de lei pe oră.

Fast Parking SRL este astfel cea mai scumpă parcare din Bucureşti şi din România, de cel puţin şase ori mai scumpă decât orice altă parcare din împrejurimi. 

Parcările private din împrejurimi costă de şase ori mai puţin

De exemplu, la toate cele trei parcări supraterane private de pe strada Sevastopol preţul este de 3 lei pentru 30 de minute, adică 6 lei ora.

Excepţie face parcarea subterană de la Spitalul Sanador, proaspăt renovată, unde şoferii sunt taxaţi cu 4 lei la fiecare jumătate de oră, respectiv 8 lei pe oră.

Profit în creştere, în fiecare an la parcarea privată de pe Buzeşti

Cu toate că este de departe cea mai scumpă parcare din ţară, SRL nu duce lipsă de clienţi. Zilnic, parcarea este ocupată aproape în totalitate de dimineaţă până seara, după cum se poate observa şi în imaginile alăturate. 

În urmă cu un an, şoferii care îşi lăsau maşinile pentru 15 minute în parcarea lui Dragoteanu plăteau 6 lei, adică 24 lei pe oră. Profitând de cererea tot mai mare, parcarea privată a fost scumpită succesiv, de mai multe ori. Anterior, în august 2015, preţul a fost mărit la 5 lei/15 minute (20 lei/oră), înainte de această scumpire locul fiind taxat cu 4,5 lei la fiecare sfert de oră (18 lei/oră).

Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul de Finanţe, SC Fast Parking SRL care administrează parcarea privată de pe Buzeşti a avut la finele anului 2015 o cifră de afaceri de aproape 2,6 milioane lei şi un profit net de 310.000 lei, la un număr mediu de 13 salariaţi. În 2014, SC Fast Parking a raportat o cifră de afaceri de 1,96 milioane lei şi un profit net de aproximativ 52.000 lei. În anul 2013, firma a declarat la Fisc o cifră de afaceri de 1,8 milioane lei şi un profit net de 86.200 lei. 

Taxarea în Fast Parking se face la fiecare început de sfert de oră

Prin comparaţie, parcarea subterană de la Universitate, administrată tot privat, costă 4 lei pe oră, adică de nouă ori mai puţin decât cea de pe Buzeşti. În plus însă, în parcarea subterană de la Universitate, maşinile sunt ferite de soare şi ploaie sau alte intemperii, în funcţie de sezon.

Trebuie precizat faptul că, în parcarea privată de pe Buzeşti, taxarea se face la fiecare început de 15 minute, după cum se menţionează în afişul de la intrare, fiecare unitate nou începută fiind achitată ca unitate întreagă. Adică fie că stau 16 minute sau 30 de minute, şoferii vor plăti tot 18 lei. 

Parcarea Fast Parking este deschisă zilnic, în intervalul orar 7.30-21.30. În weekend, şoferii plătesc 10 lei pe zi pentru un loc de parcare în Fast Parking. 

Cookies