ÎN BUCUREȘTI

Cea mai puternică femeie din România lucrează la STB. Povestea Ioanei Ciucă, campioana națională la skandenberg

Cea mai puternică femeie din România este chiar o angajată a Societății de Transport București. Numele ei este Ioana Ciucă, și când nu își învinge adversarele la skandenberg este casieră la STB. Aceasta a descoperit talentul și pasiunea pentru acest tip de întreceri din întâmplare și curiozitate, în urmă cu 8 ani, în 2013.

Cea mai puternică femeie din România vine din București și lucrează la… STB! Societatea de Transport București se poate mândri cu faptul că o angajată de-a lor a obținut titlul de cea mai puternică femeie din țară. Ioana Ciucă, o fană a sporturilor încă din copilărie, s-a înscris la prima sa competiție de skandenberg în urmă cu 8 ani, în 2013, și de atunci a descoperit o nouă pasiune – skandenbergul – considerat de mulți dovada absolută a puterii, un sport care naște adesea polemici și orgolii între bărbați, dar le și rezolvă, tocmai prin simplitatea sa.

Cum a descoperit Ioana Ciucă pasiunea pentru skandenberg

Ioana Ciucă a descoperit skandenbergul din curiozitate și un strop de intuiție. În anul 2013, de Ziua Transportatorului, la Complexul Sportiv STB SA s-a desfășurat, printre altele, un concurs de skandenberg.

Casiera susține că a simțit în acel moment că va reuși să câștige concursul de skandenberg, așa că a decis să participe. Ioana avusese dreptate, chiar avea să câștige concursul, iar din acel an a participat la fiecare competiție de skandenberg organizată de Societatea de Transport București.

Ioana Ciucă nu este deloc străină de lumea sportului, fiind antrenată în mai multe discipline încă din copilărie.

„Eu am practicat sporturi din copilărie, în clasa a VIII-a, de exemplu, eram handbalistă la Clubul Rapid. Am practicat volei și baschet. Din 2013, am rămas la skandenberg pentru femei”, a declarat cea mai puternică femeie din țară, potrivit paginii de Facebook a STB.

Ioana Ciucă a fost remarcată de Radu Valahu, considerat cel mai puternic român

La unul din concursurile de la Complexul Sportiv STB Ioana a fost remarcată de soții Valahu, care nu au stat pe gânduri și au înscris-o în clubul lor de skandenberg, denumit „Valahii Golden Arms”, pentru ca în anul 2020 aceștia să o înscrie la Campionatul Național de Skandenberg, unde a câștigat medalia de aur chiar de la prima participare. Acest succes a transformat-o oficial pe casiera de la STB SA în cea mai puternică femeie din România. Anul următor, în 2021, a câștigat din nou Campionatul Național, pentru a doua oară la rând. Iar Ioana Ciucă este hotărâtă să meargă mai departe, chiar să ajungă la competiții internaționale.

Copiii Ioanei Ciucă i-au urmat pasiunea pentru sport

Cei doi băieți ai Ioanei sunt pregătiți să ducă mai departe tradiția sportului din familie.  Fiul cel mare, Nicolae Marian, care tocmai a obținut nota 10 la examenul de licență, este baschetbalist, și a participat la Campionatul European de două ori.

Între timp, Iulian Cezar Constantin, „mezinul” familiei, a terminat clasa a XI-a și este pasionat de alpinism. Acesta a obținut locul II la Campionatul European cu doi ani în urmă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button