Cum arată cea mai mare statuie ecvestră din țară, montată sâmbătă în Parcul Titan GALERIE FOTO

de:
10 aug. 2013
1 Afișari
Cum arată cea mai mare statuie ecvestră din țară, montată sâmbătă în Parcul Titan GALERIE FOTO

La finalul taberei cele şase lucrări în marmură, lemn şi oţel vor rămâne în Parcul Titan pentru totdeauna, anunță organizatorii evenimentului.

Sâmbătă, la inauguarea evenimentului, a fost montată în Parcul Titan cea mai mare statuie ecvestră din România, creație a tinerei artiste Mihaela Diaconu. Pentru realizarea operei de artă, sculptorița a folosit țeavă, bară rotundă și tablă. Mihaela Diaconu a început crearea sculpturii acum trei ani, între timp având și alte proiecte, a declarat sculptorița pentru B365.ro. Creația a fost adusă direct din atelierul sculptorilor în Parcul Titan. Montarea a fost acompaniată de melodiile cântate de o orchestră.

Pe parcursul celor trei săptămâni, de pe 10 până pe 31 august, atelierele de sculptură se desfăşoară zilnic între 9-21,00, iar în fiecare week-end, sunt deschise discuţiilor cu publicul doritor, între 11,00-13,00. Astfel, șase scuptori, Bogdan Hojbotă, Misha Diaconu, Carmen Tepşan, Corneliu Tache, Mara Breza şi Titi Ceară vor crea, în corturi special amenajate, în văzul trecătorilor, sculpturile. În total vor fi şase lucrări în marmură, lemn şi oţel.

„Ne dorim ca Parcul Titan să devină Parcul Artelor”, a declarat Alice Barb, directoarea Centrului Cultural Casa Artelor din Sectorul 3.

În plus, în fiecare weekend vor avea loc concerte în parc, în cadrul evenimentului participând: Dan Helciug, Mihai Mărgineanu, Emeric Imre, El Negro, The Band.

ECO-MUSIC-ART, așa cum îi spune și numele, este un mixaj de sculptură, muzică  şi ecologie. Astfel, se implică prin acţiuni eco şi în responsabilizarea audienţei asupra problemelor de protecţia mediului, cu participarea Asociaţiei Environ  şi Ecotic-pentru un mediu curat. WWF România va participa la eveniment în datele de 16 și 17 august, în cursul după-amiezii, pentru a vorbi publicului despre proiectele de conservare a naturii derulate în România și modalitățile în care acestea pot fi sprijinite de fiecare dintre noi.

Evenimentul a fost propus de Centrul Cultural Casa Artelor și acceptat și bugetat de Primăria Sectorului 3.

„Primăria Sectorului 3 este cea mai câștigată după acest eveniment. Să știți că aceste opere de artă ar fi costat aproximativ 100.000 euro” a declarat Pavel Șușară, critic de artă, invitat la eveniment.

Intrarea la evenimente este liberă.
Cookies