BAZAR

Cea mai mare sală polivalentă din ţară ar putea fi construită în Ghencea

„Primul eco cartier, care se va construi în România utilizând tehnologii verzi şi principii eco de energie regenerabilă, va avea funcţiune mixtă, de locuire şi servicii, inclusiv Sala Polivalentă poate fi construită aici. Proiectul a fost aprobat în şedinţă de Guvern şi trebuie văzut dacă e oportună amplasarea sălii în această zonă a oraşului. Proiectul va include grădiniţe, şcoli, spitale, inclusiv spitalul regional aprobat de Ministerul Sănătăţii”, a declarat ministrul Elena Udrea la lansarea proiectului imobiliar.

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern prin care se aprobă programul „Săli Polivalente”, în următorii şase ani ar putea fi construite 30 de săli de sport în întreaga ţară, cu o capacitate cuprinsă între 5.000-15.000 locuri, suma cheltuită în acest scop fiind de aproximativ 320 milioane euro.

Şefa MDRT a declarat, cu prilejul prezentării bilanţului instituţiei pe anul 2010, că în 2011 va începe construirea celei mai mari săli polivalente din România, localizată în Bucureşti, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.

„Finanţarea programului se asigură din alocaţii de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, alocaţii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public-privat, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite”, se arată în proiectul de hotărâre de Guvern, elaborat de minister. În cadrul programului vor fi promovate trei tipuri de săli polivalente, cu 5.000, 10.000 şi 15.000 de locuri, iar beneficiarii vor fi autorităţile administraţiei publice locale.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că, în prezent, infrastructura sportivă este veche, deteriorată şi nu mai corespunde standardelor internaţionale. În plus, pe teritoriul României nu există în prezent săli polivalente care să corespundă standardelor internaţionale privind pregătirea sportivilor şi organizarea de competiţii internaţionale.

Viitorul cartier ANL din Ghencea se va desfăşura pe o suprafaţă de 101,5 hectare, fiind situat în apropierea stadionului Steaua. Terenul a fost trecut din administrarea Ministerului Apărării Naţionale (MApN) în cea a Consiliului Local Sector 5, la sfârşitul săptămânii trecute. Aici ar urma să fie construite cel puţin 10.000 de locuinţe ANL din care jumătate vor fi distribuite angajaţilor MApN.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button