Cea mai mare sală polivalentă din Bucureşti: 16.000 de locuri, investiţie de 60 mil. euro

de:
10 aug. 2011
0 Afișari
Cea mai mare sală polivalentă din Bucureşti: 16.000 de locuri, investiţie de 60 mil. euro

Investiţia se va derula pe o perioadă de trei ani, începând cu 2011 şi va necesita o contribuţie financiară de la bugetul de stat de 13 milioane de lei în primul an, 130,2 milioane lei în cel de-al doilea şi 117,2 milioane lei în al treilea, scrie mediafax.ro.

Sala polivalentă va fi construită de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pe un teren situat în Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, în zona patinoarului Flamaropol, care va fi pus la dispoziţie cu titlu gratuit Ministerului Dezvoltării de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

În cadrul complexului există deja săli de antrenamente pentru discipline sportive precum gimnastică, haltere, judo, box sau atletism, folosite în prezent de loturile naţionale sau olimpice.

Totodată, în cadrul aceluiaşi complex, există deja două bazine de înot acoperite, precum şi un bazin de înot descoperit, un stadion de atletism, patinoarul acoperit Mihai Flamaropol, dar şi terenuri ale Federaţiei Române de Baschet cu sală pentru jocuri.

La începutul lunii iunie, ministrul MDRT – Elena Udrea declara că, pe parcursul derulării lucrărilor de execuţie a noii săli polivalente, preţul va rămâne fix. “Preţul nu se va dubla la sala polivalentă făcută de Minister aşa cum s-a întâmplat la Stadionul Naţional făcut de Oprescu (n.r. – primarul general Sorin Oprescu)”, spunea Udrea.

Unul din amplasamentele luate în discuţie pentru construcţia sălii polivalente a fost şi cartierul Ghencea, mai exact fostul teren al Ministerului Apărării Naţionale pe care ar urma să fie ridicate 10.000 de locuinţe ANL, lângă stadionul Steaua.

Cookies