Record: Plăcintă moldovenească cu brânză, uriașă, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

de:
26 iun. 2014
1 Afișari
Record: Plăcintă moldovenească cu brânză, uriașă, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

În acest sfârşit de săptămână, aleea de acces în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 va găzdui un târg tradiţional, prilejuit de sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Gospodinele prezente la eveniment se vor apuca de prepararea celei plăcintei uriașe sâmbătă, pe 28 iunie, începând cu orele 10.00.

Organizat de Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu Andrew Profesional Consulting, şi desfăşurat pe parcursul a 3 zile, în intervalul orar 8.00 – 22.00, evenimentul își propune să valorifice tradițiile populare și să reînvie atmosfera târgurilor din trecut.

Locuitorii Sectorului 4 și toți bucureștenii vor avea ocazia să petreacă în stil românesc această sărbătoare, cunoscută în popor și sub numele de Sânpetru de vară, care marchează miezul verii agrare și începutul secerișului. Conform tradiției, în această zi, românii sfințesc la biserică colaci şi mere dulci sau acrișoare, din care se împart apoi oamenilor sărmani.

Astfel, de la Târgul Tradițional de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, bucureștenii vor avea de unde alege, atât pentru aceste ofrande, cât și cadouri pentru cei dragi din familie care își serbează ziua onomastică.

„Pe lângă cei aproximativ 100 de producători care şi-au anunţat participarea, invitații speciali ai evenimentului, meșteri populari din toate zonele Ţării, vor prezenta podoabe lucrate manual, costume populare, icoane, decorațiuni din piatră și marmură”, se arată într-un comunicat remis redacției.

De asemenea, în cadrul târgului, profesorul universitar Osan Gavrilă, artist plastic și meșter popular, va demonstra cum nisipul se poate transforma în sticlă, prin realizarea unor încondeieri, împletituri şi modelaje acesta urmând să ofere momente deosebit de interesante tuturor celor prezenţi, de la mic la mare.

Totodată, gospodinele din Maramureș vor susține „cursuri de iniţiere” în frământatul aluatului pentru gogoși și scovergi, dar şi în înfășurarea sărmăluțelor în foi de viță, preparate din care pofticioșii vor putea gusta după bunul plac.

După un prânz copios, servit în aer liber la terasele care vor îmbia cu preparate din carne şi mititei fripţi pe grătar, cei prezenți, amatori ai dulciurilor de casă, se vor putea „îndulci” cu plăcinte cu vișine, caise, dulcețuri și ciocolată de casă, clătite și cozonaci.

Cookies