ÎN BUCUREȘTI

Cea mai mare pictură murală din România este în Sectorul 4 din București

Cea mai mare pictură murală din România este în Sectorul 4 din București, fiind de cinci ori mai mare decât cea din Sibiu care deținea recordul pânâ acum.

Cea mai mare pictură murală din România este în Sectorul 4, având o suprafață de 2.500 de metri pătrați și 120 de nuanțe.

Aceasta este opera a doi tineri artiști, care au realizat-o într-o lună jumătate, pe pereții a patru scări de bloc, informează Digi24.

Cea mai mare pictură murală din România este în Sectorul 4

Totul a plecat de la ideea Primăriei Sectorului 4 care a  angajat doi tineri artiști care să transforme cele 4 scări de bloc recent reabilitate într-o lucrare vizuală de excepție.

Lucrarea a fost gândită de tânărul artist Mircea Modreanu, care a realizat-o împreună cu Dumitru Gurjii, colegul său și poate fi admirată la intersecția bulevardelor Mărășești și Dimitrie Cantemir.

”Este vorba despre o grădină urbană abstractă, că sunt forme geometrice, și crengi, și plante. Sunt cumva ascunse toate între ele. Am folosit cam 120 de nuanțe. În total ne-a luat 43 de zile”, a spus, conform sursei citate, artistul Mircea Modreanu.

Cea mai mare pictură murală din România este în Sectorul 4. Precedentul record era deținut de Sibiu

Cea mai mare pictură murală din România este în Sectorul 4

”La început a fost intimidant, când am văzut că blocul e atât de mare. Tehnica este în vopsea lavabilă, de exterior. A fost destul de solicitant să mergem pe schela care se întinde pe 8 nivele și să cărăm după noi gălețile, care au fiecare câte 4 litri”, a precizat și Dumitru Gurjii.

Pictura murală care deținea recordul anterior e de 5 ori mai mică și a fost realizată în Sibiu.

Sursa foto: cotidianul.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button