Cea mai mare piață de flori din București, prinsă fără autorizație de mediu. Garda de Mediu a amendat Administrația Piețelor Sector 5 cu 50.000 de lei

23 mart. 2023
196 Afișari
Cea mai mare piață de flori din București, prinsă fără autorizație de mediu. Garda de Mediu a amendat Administrația Piețelor Sector 5 cu 50.000 de lei
Cea mai mare piață de flori din București, prinsă fără autorizație de mediu. Garda de Mediu a amendat Administrația Piețelor Sector 5 cu 50.000 de lei. Sursa foto: Facebook/ Garda Naţională de Mediu

În urma unei acțiuni de inspecție și control la Piața de Flori din Sectorul 5, Garda de Mediu București anunță că a amendat Administrația Piețelor S5 cu suma de 50.000 de lei. Motivul: Nu exista autorizație de mediu.

Totodată, autoritățile au dispus măsura de interzicere a colectării de deșeuri până în momentul în care se va obține autorizația de mediu.

Piața de Flori din Sectorul 5, fără autorizație de mediu

La data de 7 martie 2023, la solicitarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5, Comisariatul Municipiului București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu a realizat o acțiune de inspecție și control la Administrația Piețelor Sector 5, mai exact, în Piața de Flori, situată pe Bulevardul George Coșbuc, nr. 36-38, Sector 5.

La data la care s-a realizat controlul, existau aproximativ 30 de comercianți care aveau obiectul de activitate „comerț al florilor și plantelor”. În urma verificărilor, comisarii GNM au constatat că deșeurile care erau generate din activitatea de vânzare a florilor și plantelor erau colectate într-un container pus la dispoziție de Administrația Piețelor Sector 5.

Garda de Mediu București a verificat documentele de funcționare, dar a constatat că administrația nu avea autorizație de mediu pentru această activitate: colectare deșeuri.

În consecință, Administrația Piețelor Sector 5 a fost amendată cu suma de 50.000 de lei.

În urma controlului documentelor de funcţionare, comisarii GNM de la Bucureşti au constatat că aceasta (administraţia), nu deţine Autorizaţie de Mediu pentru această activitate, respectiv colectare deşeuri (cod CAEN 3811). În consecinţă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei, transmite GNM pe Facebook.

Totodată, comisarii au dispus măsura de interzicere a colectării de deșeuri până la obținerea autorizației de mediu.

Autoritățile au dat iama printre flori

Amintim că, la data de 7 martie 2023, polițiștii din București au realizat mai multe percheziții în Piața de Flori din Sectorul 5, într-un dosar care vizează modul în care au fost atribuite spațiile din piață.

Polițiștii au fost însoțiți de:

  • Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF),
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU),
  • Garda de Mediu,
  • Direcția de Sănătate Publică,
  • Reprezentanții unei companii de furnizare a energiei electrice.

Te-ar mai putea interesa și: Percheziții la o piață de flori, în Sectorul 5. Polițiștii au dat iama printre lalele, frezii și zambile să-i dovedească pe traficanții de tarabe

Cookies