Cea mai mare perdea de lumini de Crăciun va fi la București, la West Side Christmas Market. Va fi sus, sus de tot! Se ocupă cei care decorează Rockefeller Center

18 nov. 2022
32500 Afișari
Cea mai mare perdea de lumini de Crăciun va fi la București, la West Side Christmas Market. Va fi sus, sus de tot! Se ocupă cei care decorează Rockefeller Center
West Side Christmas Market

Numărătoarea inversă a început: mai e fix, fix o săptămână până când, în București, se deschide West Side Christmas Market, târgul de Crăciun din Drumul Taberei.

Cu puțin timp în urmă, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu și reprezentanții UNTOLD, organizatorii târgului de Crăciun care, prin acest proiect, ajung și la București, au dat amănunte despre cum va arăta West Side Christmas Market și ce se va întâmpla aici din 25 noiembrie și până oe 27 decembrie 2022.

În primul rând, organizatorii promit cea mai mare și mai spectacloasă perdea de lumini din țară. Potrivit calculelor pe care și le-au făcut organizatorii Untold Universe, bugetul pentru acest proiect, gândit să se auto-finanțeze, este de aproximativ 1 milion de euro. Primarul  S6, Ciprian Ciucu, vorbește despre acest parteneriat public-privat:

Ne-am propus să aducem o nouă practică în administrația din România: să organizăm evenimente de amploare și de calitate pentru dumneavoastră, dar fără să tocăm bani publici. Și ne-a ieșit. Astfel, târgul este organizat integral din fonduri private de către UNTOLD UNIVERSE, în parteneriat cu Primăria Sector 6.

Lumini spectaculoase la West Side Christmas Market

Decorațiunile de Crăciun de la târgul din Drumul Taberei vor fi memorabile, iar piesa de rezistență va fi o impresionantă perdea de lumini, promit organizatorii:

Este o perdea de lumini construită  împreună cu un partener internațional al UNTOLD, un partener care se ocupă de intalații de lumini în toată lumea, inclusiv la Rockefeller Center în New York.

Perdeaua de lumini va imbraca podul suspendat din parcul Drumul Taberei. Va fi cea mai mare perdea decorativa din România, cu o lungime de peste 100 m, și va fi suspendată la o înălțime de până la 50 m.

Cea mai mare perdea de lumini de Crăciun va fi la București, la West Side Christmas Market. Va fi sus, sus de tot! Se ocupă cei care decorează Rockefeller Center
West Side Christmas Market se va desfășura în cuva lacului secat, care va fi transformată în satul lui Moș Crăciun

🎄Dată fiind problema energiei din acest an, organizatorii folosesc instalații cu leduri, pentru un mai mic consum de curent electric. De asemenea, la ora de închidere a târgului, se vor stinge și luminile.

🎅 La Târgul de Crăciun din Drumul Taberei vor fi tot felul de personaje. De pildă, elfii care se ocupă cu organizarea și cu veselia, va fi și Cookie, alt personaj formidabil, un fel de Șefa Distracției de sărbători.

Organizatorii se așteaptă la câteva sute de mii de vizitatori în perioada în care va fi deschis Târgul de Crăciun din Drumul Taberei.

Vor fi seri cu muzică și concerte, dar și spectacole pentru cei copii, iar intrarea va fi liberă.  

West Side Christmas Market se va desfășura în cuva lacului secat, care va fi transformată în satul lui Moș Crăciun și al personajelor de basm.

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei – programul

Târgul se va deschide peste o săptămână – vineri, pe 25 noiembrie 2022. Deschiderea va fi la ora 18:00, moment pentru care a fost pregătit un concert surpriză.

În timpul săptămânii, West Side Christmas Market va fi deschis până la ora 22, iar în zilele de weekend va fi deschis până la 23:00.

De săptămâna viitoare, organizatorii vor comunica zilnic programul exact al târgului, cu orarul și calendarul  spectacolelor și concertelor programate.

 

Cookies