Cea mai mare parcare de reşedinţă din Sectorul 6, contractată în proporţie de 90%

de:
23 ian. 2020
4 Afișari
Cea mai mare parcare de reşedinţă din Sectorul 6, contractată în proporţie de 90%

„Amenajarea de noi locuri de parcare rămâne o prioritate pe lista investițiilor pe care le consider absolut necesare pentru Sectorul 6. Toate locurile noi, create în parcajele de reședință, sunt înscrise automat pe platforma digitalizată parcari.adps6.ro, pe care am lansat-o anul trecut.

Cel mai nou și mai mare parcaj la sol din Drumul Taberei, cel de pe Aleea Romancierilor nr. 8, cu 200 de noi locuri de parcare de reședință, a fost contractat deja în proporție de 90% prin acest sistem electronic, rapid și transparent. Locuitorii pot încărca online toate documentele necesare pentru atribuirea unui loc de parcare.

Lucrările finalizate la acest parcaj de reședință completează măsurile privind fluidizarea traficului, respectiv: lucrări de reparaţii ale străzilor, trotuarelor şi aleilor din zonă şi introducerea sensurilor unice”, a declarat edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Locurile de parcare din Sectorul 6 sunt atribuite electronic

Începând cu 15 aprilie 2019, administrația locală a pus la dispoziția cetățenilor Sectorului 6 o platformă online dedicată, pentru dobândirea unui loc de parcare în cadrul parcajelor de reședință din sector.

„Toate locurile noi de parcare sunt încărcate pe platforma electronică parcari.adps6.ro şi sunt atribuite solicitanţilor, în funcţie de vechimea cererii depuse. Ne-am dorit ca acest parcaj de mare dimensiuni să rezolve o problemă stringentă a zonei şi iată că îşi dovedeşte utilitatea”, a declarat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6. 

Prin intermediul platformei online (parcari.adps6.ro), fiecare cetățean al Sectorului 6 care doreşte să obţină un loc de parcare de reşedinţă, introduce adresa de domiciliu, iar aplicaţia deschide automat harta locurilor de parcare disponibile de jur-împrejurul imobilului în care locuieşte. După completarea câmpurilor electronice cu datele cerute despre numărul de înmatriculare al autoturismului, marca auto, e-mail şi numărul de telefon, aplicaţia generează solicitarea electronică.

Pentru o adresă de domiciliu se poate aloca doar un singur loc de parcare.

Taxa pentru utilizarea locurilor publice cu parcări de reşedinţă este stabilită în conformitate cu HCGMB nr.429/28.12.2016, termenul limită de plată fiind la 31 martie. Neplata până la 31 Martie a taxei anuale aferente anului calendaristic respectiv atrage după sine imposibilitatea prelungirii contractului, acesta fiind reziliat de drept începând cu data de 1 Aprilie a anului în curs, locul de parcare devenind disponibil spre a fi redistribuit altui solicitant.

La nivelul Sectorului 6 sunt disponibile, în prezent, peste 41.000 de locuri de parcare de reşedinţă.

Cookies