La București: Cea mai mare paradă din Europa Continentală, de St. Patrick’s Day. GALERIE FOTO

de:
17 mart. 2013
1 Afișari
La București: Cea mai mare paradă din Europa Continentală, de St. Patrick's Day. GALERIE FOTO

Parada de St. Patrick’s a pornit din Piaţa George Enescu, la ora 16:00 şi a parcurs Calea Victoriei, până pe strada Lipscani. În fruntea paradei a mărşăluit un grup de 20 de cimpoieri din Iaşi, Prahova, Munţii Apuseni, Tara Vrancei, Vaslui şi Bucureşti. Toate carele alegorice prezente au fost decorate în culorile Irlandei, însoţite fiind de muzicieni, toboşari, cimpoieri şi dansatori. 

La paradă au participat aproape 1000 de oameni și, după plecarea din Piaţa George Enescu, steagurile Irlandei şi României au fost fluturate în in aer, semnificand legătura puternică dintre cele două ţări.

Parada de Saint Patrick’s Day este o tradiţie atât în Irlanda, cât şi în străinătate. După Marea Foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de emigranţi a părăsit Irlanda, iar Parada de Saint Patrick’s Day a devenit modalitatea acestora de a-şi manifesta identitatea. Pornind de la tradiţie, au început să se organizeze peste tot în lume parade care au ajuns să îi includă pe toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

Cu excepția Irlandei, parada de Saint Patrick’s din București este cea mai mare din Europa. A fost organizată de Asociaţia Ireland România Network.

Cookies