Cea mai mare colecţie de tirbuşoane din lume, atestată de Guiness, e la Bucureşti GALERIE FOTO

de:
14 mai 2016
23 Afișari
Cea mai mare colecţie de tirbuşoane din lume, atestată de Guiness, e la Bucureşti GALERIE FOTO

Un bucureştean deţine cea mai mare colecţie de tirbuşoane din lume, atestată oficial de Guinness World Records în vara anului trecut.

Colecţia cuprinde 25.000 de tirbușoane, adunate în 11 ani de zile de un om de afaceri care vrea să rămână anonim. Deşi nu este deschisă publicului larg, colecţionarii o pot vizita, la cerere, în clădirea Art Collections de pe strada Parfumului, din Sectorul 3. Poate fi vizitată şi de cei care organizează evenimente în clădire sau de cei care participă la evenimentele organizate acolo.

De îngrijirea şi îmbogăţirea colecţiei se ocupă 15 oameni, coordonaţi de custodele Victor Bota.

Tirbuşoanele de aici sunt de toate mărimile, materialele și prețurile, cel mai valoros fiind şi cel mai scump tirbuşon vândut vreodată de o casă de licitaţie (foto mai jos). Deşi reprezentanţii colecţiei nu vor să menţioneze cât a costat acest tirbuşon, realizat din bucăți de lemn și oțel păstrate din originalul Pod al Londrei, demolat în 1830, itv.com preciza că a costat 40,000 de euro – cam cât un apartament de 50-60 de metri pătraţi în Crângaşi sau Drumul Taberei.

Colecţia include tirbuşoane adunate de peste tot din lume, obiecte unice, patente de invenţie, dar şi tirbuşoane vechi de sute de ani. 

Mai multe imagini, în Galeria Foto de mai sus.

 

 

Cookies