Cea mai mare COLECTARE de BATERII UZATE din Capitală! Participanţii primesc în schimb CADOURI

de:
17 mai 2018
6 Afișari
Cea mai mare COLECTARE de BATERII UZATE din Capitală! Participanţii primesc în schimb CADOURI

Campania are ca scop nu numai colectarea selectivă și reciclarea, dar mai ales informarea și conștientizarea publicului larg asupra efectelor nocive pe care le au deșeurile de baterii și acumulatori în cazul în care sunt depozitate la un loc cu gunoiul menajer. Indiferent dacă sunt noi sau uzate, bateriile conțin elemente metalice cu greutate moleculară mare și care au caracteristicile deșeurilor periculoase. De aceea necesită o manipulare și o depozitare corespunzătoare pentru a nu deveni periculoase pentru sănătatea oamenilor și dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Colectarea selectivă și reciclarea pot preveni poluarea suplimentară a aerului, a solului și a pânzei freatice, reducând astfel impactul negativ asupra mediului înconjurător, precum și economisirea și protejarea resurselor naturale.

O baterie conține în medie 20 g de metal ce poate fi refolosit. Aceeași baterie uzată, aruncată la coșul de gunoi si ajunsă apoi la rampa de gunoi poate polua un metru pătrat de pământ și 4000 litri de apă. Statisticile arată că, în fiecare an, la nivel global sunt aruncate circa 800.000 de tone de baterii de automobile, 190.000 de tone de acumulatori industriali și 160.000 tone de baterii portabile . În România, 40 milioane de baterii portabile ajung la groapa de gunoi, iar in medie, un român cumpără cel puțin 2 baterii tip pastilă și 10 baterii portabile AA și AAA și aruncă în jur de 8 baterii pe an.

Prezentă pe piață încă din 1887, VARTA este una dintre mărcile germane cu tradiție, cunoscute pentru profesionalism, experiență și responsabilitate față de consumator. În continuarea acestei tradiții, campania de colectare selectivă și reciclare care va avea loc pe 19 mai în București este menită să readucă în lumină faptul că ne dorim să construim un viitor mai bun alături de consumatorii noștri.

De aceea, vrem să facem cunoscut cât mai multor bucureșteni cât de periculoase pot fi bateriile uzate atunci când nu le depozităm corespunzător, dar mai ales cât de valoroase pot deveni acestea atunci când le reciclăm.

Aprinde alături de VARTA cea mai frumoasă noapte a Bucureștiului! Fiecare baterie contează!

Event facebook: https://www.facebook.com/events/393566344386095/

Cookies