Cea mai mare clădire din România, aflată în București, iluminată în culorile drapelului Ucrainei. Proiecția începe marți seară, la ora 21:00

01 mart. 2022
1113 Afișari
Cea mai mare clădire din România, aflată în București, iluminată în culorile drapelului Ucrainei. Proiecția începe marți seară, la ora 21:00
Cea mai mare clădire din România, aflată în București, iluminată în culorile drapelului Ucrainei. Proiecția începe marți seară, la ora 21:00. Sursă foto: Facebook/ Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

În această seară, cea mai mare clădire din România, care se află în București, va fi iluminată în culorile drapelului Ucrainei. Proiecția începe la ora 21:00.

Cea mai mare clădire din România, aflată în București, iluminată în culorile drapelului Ucrainei

Camera Deputaților a anunțat că marți seară – 1 martie 2022, începând cu ora 21:00, clădirea Palatului Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului Ucrainei: 🟦albastru și 🟨galben.

Prin intermediul acestui gest simbolic, Parlamentul României își arată susținerea față de poporul ucrainean, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Proiecția se va realiza pe fațada dinspre Piața Constituției, transmite Camera Deputaților.

Ce simbolizează culorile drapelului Ucrainei:

  • culoarea albastră se referă la un cer clar,
  • culoarea galbenă reprezintă câmpul de grâu.

La scurt timp după prăbușirea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS) și de la independența Ucrainei, la data de 28 ianuarie 1992, steagul național al Ucrainei a fost returnat și aprobat. Cele două dungi orizontale egale de albastru și galben, care se află pe drapelul național al Ucrainei, reprezintă un câmp de grâu auriu care se află sub un cer albastru.

De asemenea, albastrul mai simbolizează și munții și râurile, iar galbenul ar aduce un omagiu memoriei lui Kievan Rus (Rusia Kieveană – cel mai timpuriu stat al slavilor estici dominat de orașul Kiev, aproximativ din anul 880 până la mijlocul secolului al XII-lea).

Rusia a atacat Ucraina

Marți, 1 martie 2022, este a șasea zi a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski o acuză pe Rusia de crime de război. De asemenea, a cerut de urgență ca țara condusă de el să adere imediat la Uniunea Europeană.

Marți după-amiază, Ministerul Apărării rus a anunțat că va lovi cu rachete Kievul, mai exact, locațiile care aparțin serviciului de securitate ale Ucrainei, dar și locații care aparțin unităților de operațiuni speciale. Oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească. La scurt timp după acest anunț, bombardamentele au început în Kiev. Totodată, convoaiele rusești au ajuns la periferia Kievului.

Cookies