ARHIVA B365

Cea mai mare bancă din România – BCR, cu perspectiva de rating scăzută de la stabilă la negativă

Fitch Ratings a confirmat marţi ratingurile Băncii Comerciale Române (BCR), dar a revizuit perspectiva calificativelor pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală de la stabilă la negativă, în urma retrogradării ratingului de viabilitate al Erste Group de la nivelul a- la bbb+, informează Mediafax.

Ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală au fost menţinute la nivelul BBB+, dar cu perspectivă negativă, calificativul pentru datoriile pe termen scurt la nivelul F2, iar ratingul de sprijin la nivelul 2. Ratingul de viabilitate al BCR nu a fost afectat de măsură, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Decizia Fitch privind perspectiva ratingului BCR ţine seama de probabilitatea de a retrograda ratingul Erste pentru datoriile pe termen lung la nivelul ratingului de viabilitate, BBB+, la sfârşitul acestui an sau în primul trimestru din 2015, când ratingul de sprijin ar putea fi retrogradat la nivelul 5. La acel moment, este probabil ca ratingul BCR pentru datoriile pe termen lung să fie redus la nivelul BBB, se arată în comunicat.

Ratingurile BCR pentru datoriile pe termen lung depind de modificarea ratingurilor IDR ale Erste sau al plafonului de ţară al României.

Un alt factor care poate influenţa ratingurile IDR ale BCR este opinia Fitch privind angajamentul Erste în regiunea ECE şi pe piaţa din România în special.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button