Cea mai mare amendă pentru tăierea unui copac în București! I-a „defrișat” de 10.000 lei

02 feb. 2021
1073 Afișari
Cea mai mare amendă pentru tăierea unui copac în București! I-a

Polițiștii locali din Sectorul 6 au aplicat, zilele trecute, cea mai mare amendă pentru tăierea unui copac în București, sancționând cu 10.000 lei o societate care a defrișat un copac.

Polițiștii locali aflați în patrulare pe Str. Calea Giulești au constatat, la sfârșitul săptămânii trecute, că în fața unui punct de lucru al unei societatăți comerciale a fost desfășurată o operațiune de defrișare a unui copac.

Oamenii legii au procedat la efectuarea de verificări în urma cărora au stabilit că defrișarea respectivă s-a produs în mod ilegal de către reprezentanții societății, aceștia nedeținând aviz de specialitate emis de Primăria Municipiului București.

Astfel, agenții au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, conform H.C.G.M.B. nr. 304/2009 privind aprobarea normelor de protecție a spațiilor verzi pe teritoriul Municipiului București.

Amendă pentru tăierea unui copac în București: de la 50 la 10.000 de lei

Potrivit hotărârii mai sus menționate, persoanele fizice și juridice au obligația să dețină aviz de specialitate emis de Primăria Municipiului București pentru defrișarea arborilor și arbuștilor.

Nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 304/2009 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 la 100 lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice, de la 1.000 la 10.000 lei.

“Aceste activități au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale pentru astfel de fapte pe raza teritorială a Sectorului 6”, au precizat, pe pagina de Facebook a Primăriei, reprezentanții instituției.

Recent, o altă firmă a fost sancţionată cu 30.000 de lei de către Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti pentru defrişarea a zece copaci de pe un teren situat pe Str. Apolodor 9, în plus faţă de cei cinci arbori prevăzuţi în avizul Direcţiei de Mediu.

Cookies